Muslin: Neće nas zavarati, verujem u naš kvalitet

Fudbal 05. okt 201718:48 > 18:50
Podeli:
Izvor: fss.rs

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Musli istakao je u Beču da je pre početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine selekciju Austrije smatrao favoritom u grupi D.

Dva kola pre kraja Austrija nema nikakve šanse da obezbedi mesto na Mundijalu, dok su „Orlovima“ u preostala dva meča potrebna tri boda.

„Srbija je došla da pobedi jer sa tri boda idemo na Mundijal. Uradićemo sve da se kvalifikujemo. Lakše je to reći nego uraditi. Na početku kvalifikacija reprezentacija Austrije je po mom mišljenju bila najopasniji protivnik. Mislio sam da su ubedljivi favoriti naše grupe ali rezultati to nisu pokazali. Ne znam iz kog razloga jer imaju dobre igrače“, izjavio je Muslin.

Iskusni trener u petak očekuje tešku utakmicu bez obzira na brojne probleme domaćina sa povredama i manjak motivacije.

„Prvi duel u Beogradu je bio veoma težak. Jedva smo pobedili, a Austrija je ekipa koja je na našem terenu stvorila najviše pansi. Nisu postigli golove, dok smo mi iskoristili naše šanse mada smo ih imali više nego što smo postigli golova. Verujem mojim momcima koji znaju da igraju ovakve utakmice. Verujem da će odigrati kvalitetno kao što su to radili i do sada“, naglasio je selektor i potom osvrnuo na probleme u domaćoj selekciji.

„Neki put se desi da ekipa koja ima problema, želi da prevaziđe te probleme na utakmici. Zato je ovo za nas mač s dve oštrice. Ovi što će igarati mogu da budu bolji od onih koji neće nastupiti. Ne računamo na njihovu oslabljenost, već na naš kvalitet. Imamo mi i malo pravo na grešku jer nam ostaje utakmica sa Gruzijom kod kuće“.

Muslin u Beču očekuje mnogo srpskih navijača.

„Apelovao bih na njih da navijaju za Srbiju a ne protiv Austrije. Takođe, da budu korektni i da se ponašaju sportski“.

Za Austriju igraju i dvojica igrača srpskog porekla – Marko Arnautović i Aleksandar Dragović.

– Mogli bi da igraju za Srbiju kad bi imali pravo. To su fudbaleri koje svaki trener može da poželi – naglasio je Muslin.