Janko, Marko… Raskol u Austriji pred duel sa Srbijom

Fudbal 05. okt 201718:06 > 18:10
Podeli:
Izvor: Ross Kinnaird/Getty Images

Dan pošto je napadač austrijske reprezentacije Mark Janko osudio čelnike Fudbalskog saveza te zemlje jer su odlučili da ne produže ugovor sa selektorom nacionalnog tima Marselom Kolerom, Marko Arnautović ga je podržao iskazavši revolt tim povodom.

„Slažem se sa Markom 100 odsto“, isključiv je Arnautović i dodaje da mu je potpuno nerazumljiva odluka Saveza da ne produži ugovor sa Švajcarcem.

„Austrija nikada ranije nije bila na desetom mestu na svetskoj rang listi. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nisu bile loše, već nesrećne“, istakao je Arnautović u sredu u Beču i dodao da on ne razume ponašanje čelnika Saveza.

„Uopšte mi nije jasno šta se dešava. Ljudi koji su odgovorni moraju dobro da razmisle o svemu, a ne da prespavaju jednu noć i da sutra saopšte da stvari više ne funkcionišu“.

Arnautović ističe da je Koler doprineo ne samo njegovim dobrim rezultatima, već i kompletnom austrijskom fudbalu.

„Doprineo je mojim dobrim rezultatima i mom napretku. Ali ne treba samo ja da mu budem zahvalan, već i cela fudbalska javnost u Austriji. Mi nismo Brazil ili Nemačka da moramo da se kvalifikujemo za sve, još uvek gradimo svoj tim“, smatra 28-godišnjak.

Još jedan reprezentativac koji se priključio javnom iskazivanju nezadovoljstva je kapiten nacionalnog tima je Julijan Baumgartlinger.

„Čovek ne može da prestane da razmišlja o ovome. Ne može da se zanemari razvoj situacije do kog je došlo u poslednjih nekoliko nedelja. Šteta je što je tako jer ovo vanredno stanje koje se oseća nije bilo nužno. 100% podržavam ono što su Mark Janko i Marko Arnutović istakli. Mislim da mi kao ekipa i kao savez treba zajedno da nađemo rešenje i moramo da se usaglasimo bez obzira na sve. Sportski uspeh mora da bude prioritet, a to će sutra biti moguće samo ako ponovo zavlada mir“, ističe Baumgartlinger.

Austrija u petak dočekuje selekciju Srbije u kvalifiakcija za plasman na Svetsko prvenstvo, a „Orlovi“ bi pobedom kolo pre kraja obezbedili mesto na Mundijalu.