Piksi: Ako me pitate, već smo u Rusiji

Fudbal 05. okt 201715:34 > 15:43
Podeli:
Izvor: Getty images/ Masashi Hara

Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi govorio je za srpske medije u Beču, gde reprezentacija Srbije u petak (20,45) protiv Austrije igra pretposlednji meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Srbiji je potrebno da pobedi Austriju ili Gruziju u ponedeljak kako bi se direktno plasirala u Rusiju, a Stojković smatra da to ne treba dovoditi u pitanje. 

„Ako mene lično pitate, mi smo već u Rusiji. Sa ove pozicije to mogu da kažem, sa neke druge naravno ne bih. Ali sami odlučujemo o svojoj sudbini, imaćemo podršku sa tribina, evo i ja sam tu, prvi put da ih gledam uživo, jer ranije nisam mogao zbog obaveza u Kini. Obavili smo ogroman posao u Dablinu kad smo pobedili Irsku. Velika je to pobeda bila, ona je ta koja ti pruža sve ovo sada. Samo moramo da sve ovo overimo u matematičkom smislu i da nas obaveste da smo u Rusiji. Ova ekipa ide na Mondijal sigurno. Da li sutra ili za nekoliko dana to je i najmanje važno“, zaključio je Stojković

Izabranici Slavoljuba Muslina imaju 18 poena i prvi su na tabeli Grupe D, dok ih prate Vels sa 14 poena i Republika Irska sa 13 poena. 

U petak osim meča Austrija – Srbija, u istoj grupi se sastaju i Gruzija – Vels i Republika Irska – Moldavija.