Sretenović objavio spisak za meč sa Austrijom

Fudbal 15. sep 201713:37 > 13:41
Podeli:
Izvor: fss

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Goran Sretenović objavio je spisak igračica na koje računa na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Francuskoj.

Srbija se u kvalifikacijama nalazi u grupi sa Austrijom, Španijom, Izraelom i Finskom, a prvi meč igra protiv Austrije 19. septembra u Kruševcu. Meč počinje u 20 časova i moći ćete da ga pratite u direktnom prenosu na Sport Klubu 2.

Za duel sa Austrijom, koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu zauzela treće mesto, selektor Sretenović računa na 21 igračicu:

Golmani: Milica Kostić (Spartak) i Milena Vuković (DVTK, Mađarska),

Odbrana: Vesna Smiljković (Valur, Island), Nevena Damjanović (Fortuna, Danska), Oršoja Vajda (Spartak), Tijana Krstić (Pomurje, Slovenija), Marijana Jankov (Breznica, Crna Gora), Violeta Slović (Spartak),

Vezni red: Jelena Čanković (Vahjo, Švedska), Jelena Čubrilo (Gintra, Litvanija), Dina Blagojević (Sand, Nemačka), Aleksandra Savanović (Crvena zvezda), Milica Mijatović (Albi, Francuska), Katarina Đoršević (Crvena zvezda), Sara Pavlović (Spartak),

Napad: Alegra Poljak (Ferencvaroš), Marija Radojičić (Spartak), Mirela Tenkov (Crvena zvezda), Marija Vuković (Požarevac), Aleksandra Lazarević (Mašinac PZP), Adrijana Delić (Vojvodina).

„Pred nama je veliki i težak ispit. Radi se o rivalu koji je pre mesec i po dana stigao do polufinala Evropskog prvenstva bez poraza i primljenog gola. Na kraju, Austrijanke su nesrećno ispale na penale. Radi se o jakoj, takmičarskoj ekipi koja zna da igra na rezultat, a sve njihove igračice nastupaju u Nemačkoj i Francuskoj, najjačim ligama na kontinentu. Dobro smo ih skenirali. Znamo odakle nam preti najveća opasnost i verujemo da spremno dočekujemo start kvalifikacija“, rekao je Sretenović.