Venger objasnio zašto je 2001. odbio Junajted

Fudbal 11. sep 201711:32 > 11:37
Izvor: Harold Cunningham, Getty Images Sport

Menadžer Arsenala Arsen Venger pre 16 godina imao je ponudu Mančester Junajteda, ali je zbog ljubavi prema "tobdžijama" odlučio da ostane u Londonu.

Legendarni ser Aleks Ferguson tada je želeo da napusti „Old Traford“, napisao je u svojoj autobiografiji bivši predsednik Junajteda Martin Edvards, koji je i pregovarao sa Vengerom.

„Crveni đavoli“ su tražili zamenu za Škota, ali se Ferguson na kraju predomislio i ostao na klupi sve do 2013. godine.

„Ostao sam jer sam oduvek bio srećan ovde. Srećniji nego što su ljudi bili srećni sa mnom. Volim vrednosti ovog kluba i za mene je to najvažnije“, izjavio je Venger za „Gardijan“.

„Jednog dana bilo bi dobro da razgovaramo o evoluciji dva kluba. Uvek se pitam: „Da, naravno, Junajted je atraktivan klub, ali da li sam ja srećan ovde? Odgovor je pozitivan“.

Francuz je istakao i da će jednog dana možda otkriti sve ponude koje je imao tokom boravka u Arsenalu.

„Poverljiva sam osoba, ali ću jednog dana možda otkriti sve kontakte koje sam imao tokom svog boravka u Arsenalu. Mogao bih da napišem nekoliko poglavlja. Pitajte Edvardsa o tome što je napisao“.

Osvrnuo se Venger na jedan zanimljiv detalj koji oslikava koliko je Arsenal kao klub napredovao od 1996. godine, odnosno njegovog dolaska.

„Evolucija u poslednjih 20 godina je veoma zanimljiva. Mnogo se promenilo. Ovaj klub je izgradio vrednosti koje volim u sportu. Kada sam stigao u Arsenal, imali smo 80 ljudi, a danas ih je 700. Prođem kroz klub, neke ljude znam, a većinu ih ne poznajem“, istakao je Venger.