Venger: Luda inflacija, nerealne cene, vidite Dembelea

Fudbal 06. sep 201719:02 > 19:05
Podeli:
Izvor: Getty Images/Shaun Botterill

Rukovodstvo Arsenala i menadžer Arsen Venger ovog leta odbili su nekoliko ponuda za Aleksisa Sančeza, a u finišu prelaznog roka činilo se da je najbolji igrač "tobdžija" blizu prelaska u Mančester Siti.

Ipak, Čilenac je ostao na „Emiratima“ u poslednjoj godini ugovora i Venger očekuje da će Arsenal profitirati ovom odlukom.

„Aleksis ima još godinu dana ugovor i odustali smo od prodaje za 60-70 miliona funti jer kada vas napusti takav igrač potrebna je zamena“, kaže Venger.

„Danas u Engleskoj imamo 107 igrača koji su u poslednjoj godini ugovora sa klubovima. Postoje dve važne stvari. Prvo, svi igrači žele veću platu zbog povećanja cena na tržištu. Drugo, klubovi ne žele da odvoje ogroman novac za fudbalere koji su dobri, ali ne mogu da promene život kluba njihovim dolaskom“.

Twitter Embed Code

Francuz smatra da basnoslovne sume novca potrošene ovog leta nemaju dodire tačke sa realnošću i naveo je primer Osmana Dembelea.

„Iznosi transfera su potpuno nerealani. Evo primera – Osman Dembele je prošle godine došao u Dortmund za 15 miliona evra, a ovog leta je prodat za 150 miliona. Bez obzira na to koliko trener dobro radi i funkcioniše ne može da podigne cenu igrača za 135 miliona evra. Zato i pričam o ludoj inflaciji“, istakao je Venger.