Mertens: Ne idem iz Napolija

Fudbal 24. jan 201518:43 > 18:43
Izvor: Getty Images, Giuseppe Bellini

Belgijski fudbalski reprezentativac, Dris Mertens, rekao je da neće napuštati Napoli u januarskom prelaznom roku, uprkos tome što se nije nametnuo treneru Rafaelu Benitesu.

Mediji su spekulisali da će Mertens braniti boje Šalkea, ali ovaj krilni igrač ističe da se to neće dogoditi bez obzira na njegov trenutni status u timu.  

„Naravno da želim da igram više, ali razumem i trenera Beniteza. Ako ste napadač u Italiji, stalno morate da se vraćate u odbranu i mnogo da trčite, a to iscrpljuje, i zato trener stalno menja prvi tim“, rekao je Mertens za današnji broj belgijskog dnevnika Het njuvsblad.

Napoli se i dalje takmiči na tri fronta, u Ligi Evrope, kupu i prvenstvu a Mertens tvrdi da ga ne pogađa to što često „greje“ klupu.  

„Ove nedelje je čak i Gonzalo Iguain bio na klupi i to dovoljno govori. Klub je vrlo zadovoljan, tako da ne vidim razloga da odlazim. Šalke je zainteresovan za mene? Ne znam ni za kakve detalje, ali ne idem iz Napolija u zimskom prelaznom roku“, rekao je Mertens.

Inače, belgijski internacionalac je u Napoli došao 2013. godine, a pre toga je igrao za PSV i Utreht. Za reprezentaciju Belgije nastupio je 34 puta, a nastupao je i na Svetskom prvenstvu u Brazilu.