FSS: Filips uskoro na stadionu "Rajko Mitić"

Fudbal 22. jan 201519:24 > 19:24
Izvor: fss

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) razmatrao je danas model na osnovu kojeg će biti izvršena raspodela sredstava za pomoć klubovima čija je infrastruktura oštećena u poplavama tokom 2014. godine i preporučio opštinskim upravama sa tih područja da se aktiviraju.

Sve preporuke Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i ukazuju na saradnju sa lokalnim samoupravama, podsetio je FŠ na svom sajtu.

Navodi se da su sredstva na namenski račun obezbeđena angažmanom FSS, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA, a plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FSS.

FSS će kontrolisati kompletan proces, jer će na kraju dostaviti sve potrebne dokaze nadležnima u UEFA i FIFA koji su i obezbedili finansijska sredstva iz svojih programa, dok će regionalni savezi rukovoditi prikupljanjem detaljne dokumentacije od svakog kluba i dostaviti ih FSS, koji će zatim napraviti raspodelu sredstava.

Kompletnim procesom rukovodiće potpredsednik FSS Željko Kojić.

Odbor za hitna pitanja takođe je razmotrio i do sada urađeno na polju postavljanja novih reflektorskih sijalica na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, gde se očekuje u narednih sedam dana potpis ugovora sa kompanijom „Filips“.

Analizirane su i obavljene uvodne radnje na planu izgradnje ukupno 12 terena sa veštačkom travom širom Srbije i uskoro će uslediti potpis ugovora koji će omogućiti prelaz na proces realizacije izgradnje.

Od predstavnika regionalnih saveza očekuje se da u narednih 15 dana predlože lokacije gde će biti izgrađeni tereni sa veštačkom travom.

Predsednik Zajednice klubova Superlige Zoran Šćepanović informisao Odbor za hitna pitanja o epilogu razgovora obavljenih sa čelnicima klubova prethodnih dana i izneo stav o veoma teškoj finansijskoj situaciji koja vlada u njima.

„FSS je uvek u prošlosti pomagao klubovima najvišeg takmičarskog ranga, ali brojne finansijske pozajmice nisu vraćene i klubovi će biti opomenuti da ta sredstva moraju da vrate. To onemogućava davanje novih finansija klubovima, ali će domaća organizacija uraditi sve da pomogne posebno članovima Superlige“, poručio je FSS.