Džoni progovorio: Terzić mi je rekao da tužim klub

Fudbal 22. jan 201514:15 > 14:20
Izvor: EuroFootball/Getty Images Sport

Nikola Džoni Mijailović, suspendovani fudbaler Crvene zvezde, koji je pred kraj prošle godine slanjem anonimnih pisama skrenuo pažnju javnosti na dešavanja u ovom klubu, "otvorio je dušu" za beogradski "Kurir".

Mijailović je, nakon sukoba sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, suspendovan, a, prema njegovim rečima, zabranjen mu je i ulazak na stadion.

„Zabranjen mi je ulazak na stadion, ne smem ni da treniram tamo. Sve mi je zabranjeno“, rekao je Mijailović i dodao da je Zvezdan Terzić taj koji ga je naterao da tuži Zvezdu za sveneisplaćene plate, ali da nije tražio raskid ugovora.

„Proces je pokrenut. Nisam dobio nijednu platu iz novog ugovora, a duguje mi se i iz prošle sezone. Klub nisam tužio za raskid ugovora, niti ću to da činim, već samo za dugovanja. Ja sam igrač Crvene zvezde, a podsetio bih da sam davao lično svoje sredstva i to bespovratno. Za renoviranje svlačionice, kupovinu avio-karata, sređivanje terena… Samo slušam gazdu koji mi je na pitanje o plati, rekao da tužim klub“.

Mijailović se najviše zamerio generalnom direktoru još tokom letnjih priprema, kada je došlo do sukoba Terzića i Milijaša. Tada je stao na stranu kapitena u raspravi oko toga da li će Zvezda juriti titulu ili podmladiti tim.

– Gazda je još letos izjavio da onaj kome se ne sviđa može da napusti klub i da će on odlučiti šta je cilj – podmlađivanje ili titula. Kapiten Milijaš je reagovao, a potom i ja sam stao na njegovu stranu. Rekao sam da Zvezda nikada ne može da juri drugo mesto, a on mi je rekao da napustim sastanak i to četiri puta i pokazao mi vrata – rekao je Mijailović.

Sportska javnost je prvi put saznala da nešto ne štima među Zvezdinim igračima kada je procurela priča o njegovom sukobu sa Bosančićem u Kragujevcu, posle utakmice protiv Radničkog.

– Želim samo da kažem istinu. Posebno napominjem da nije bilo nikakvog sukoba, već da je bila prepirka. Nisam mogao da prihvatim da neko Zvezdinim dresom i grbom briše kopačke. Taj dres je svetinja! Četvorica igrača su svedočila o tome i pismeno. Nemam nikakav problem sa Bosančićem, a ni sa gazdom. Ako je to razlog za raskid ugovora, onda je svaki komentar suvišan. Sve se to desilo mesec dana posle jesenje sezone, pa i ako je to tačno, zašto onda postupak nije odmah pokrenut? Druga stvar je o čemu je klub zahtevao da se izjasnim su anonimna pisma i konstatovali su da me oslobađaju svake odgovornosti i da nemam veze sa tim. Šta god da klub odluči, to mora da verifikuje FSS, jer je u svemu nezakonit jednostrani raskid ugovora na moju štetu – naglasio je Mijailović.