Đuričić: Raduje me ofanzivnija uloga

Fudbal 25. jul 201712:00 > 12:03
Podeli:
Izvor: Getty Image/Paolo Rattini

Fudbaler Sampdorije Filip Đuričić nalazi se trenutno sa italijanskim klubom na pripremama za novu sezonu. Ekipa je smeštena na severu Italije u Temuu, gde je i prošle godine provela deo priprema.

-Ovo su nam druge uzastopne pripreme u Temuu i iskreno, sviđa nam se ovaj ambijent u podnožju Alpa. Radimo mnogo bolje nego prošle godine, atmosfera je sjajna i sada nam preostaje da ‘uživamo’ u završnom delu gde igramo tri utakmice u osam dana – kaže Đuričić.

Đuričić je na pripreme otišao maksimalno spreman jer je prethodno i u Beogradu radio na kondiciji.

-Danas, ko god da se profesionalno bavi sportom, zna da je vremena za odmor veoma malo. Ja sam određeni period pre početka priprema radio u Beogradu sa profesorom Andrejom Milutinovićem i mislim da sam napravio iskorak što se tiče fizičke spreme. Pozitivan signal su svi testovi koje smo radili prva dva-tri dana u Đenovi – kaže Đuričić.

25-godišnji fudbaler, koji će u novoj sezoni nositi dres sa brojem 10, očekuje da će njegova ekipa naredne sezone igrati ofanzivno i da će on imati veliku ulogu u tome.

-Jedno je sigurno, Sampdorija će sa Markom Đanpaolom igrati u specifičnoj formaciji 4-3-1-2, romb, napadački, sa velikim akcentom na posed lopte. Po dosadašnjem razvoju situacije, ove godine ću najverovatnije igrati mnogo bliže protivničkom golu, što me izuzetno raduje. Verujem da ću iskoristiti svoju šansu – smatra Đuričić.

Đuričić kaže da očekuje da se će njegov tim, posle nekoliko odlazaka igrača, pojačati do kraja leta.

Izvor : Getty images/Paolo Rattini

-Igrački kadar se dosta promenio. Otišli su Skrinar i Šik u Inter, Murijel u Sevilju i Bruno Fernandeš u Sporting iz Lisabona, ali okosnica ekipe je i dalje tu. Bez obzira na to, očekujemo da ova godina bude bolja nego prošla. Naravno, uticaj na to će imati i igrači koji tek treba da dođu – tvrdi Đuričić.

Serija A doživljava renesansu ovog leta zbog brojnih velikih transfera kakvih nije bilo prethodnih godina. Đuričić veruje da je to početak povratka italijanskog fudbala na nekadašnji nivo.

-Ovo se dugo nije desilo u Italiji. Milan, Juventus i Inter se ponašaju kao klubovi Premijer lige, koja je trenutno broj jedan. Ove godine će konkurencija u vrhu biti izuzetno jaka i mislim da su ovo prvi koraci fudbalskih čelnika u Italiji, da vrate ‘kalčo’ tamo gde je nekada bio. Drago mi je što ću biti deo jedne ovakve sezone – zaključio je Đuričić.

Sledeću pripremnu utakmicu Sampdorija igra u sredu protiv ekipe Kremonezea.