Vazura: Zvezda je nudila 30% više za Sumu

Fudbal 20. jul. 201708:43 > 08:47
Podeli:
Izvor: YouTube printscreen

Direktor Partizana Miloš Vazura je u razgovoru za klupski sajt još jednom optužio Crvenu zvezdu da je pokušala u poslednjem trenutku da im pokvari posao oko angažovanja Sejdubua Sume iz Slovana iz Bratislave.

U Humskoj imaju informaciju da su crveno-beli za fudbalera iz Gvajane bili spremni da izdvoje 2 miliona evra i obezbede mu godišnju platu od milion evra.

Ipak, Suma je održao reč i u sredu potpisao ugovor sasrpskim šampionom.

Oborili smo klupski rekord u visini transfera. Suma je najskuplje naše pojačanje ikada. U poslednja dva dana morali smo da „pojačamo“ ponudu jer su se javili drugi klubovi koji su nudili više, među njima i naše komšije iz Crvene zvezde. Oni su davali Slovanu 30 odsto više novca nego mi. Sejduba je rekao je da želi samo u Partizan i da je vreme da se sve završi“, istakao je Vazura.

On je naveo da je sportski direktor Ivica Iliev dve godine radio na dovođenju Sume.

„Nekoliko puta ga je gledao uživo. On i trener Đukić su nam rekli da žele samo Sumu i nikog više i mi smo im ispunili želju. Mislim da smo napravili dobar posao„, dodao je Vazura.

Iliev je siguran da će Gvinejac biti pun pogodak, uostalom kao Leonardo da Silva i Everton Luiz.

„Suma je vredan svakog evra i svakog napora koji smo uložili u njegovo dovođenje. Gledao sam ga uživo nekoliko puta. Prvi put kada sam ga video „zagrizao“ sam i rekao da on mora da bude igrač Partizana„, kaže Iliev i otkrivao deo razgovora od pre dve godine sa legendarnim Vladicom Kovačevićem.

Veliki Vladica je tada još bio živ. Kada sam mu pokazao kako igra Suma, samo mi je rekao: „Šta čekate, stavite stadion pod hipoteku i dovedite ga„.

Suma će danas u 14 časova biti predstavljen navijačima, a u Humskoj su odlučili da otvore kapije istočne tribine i navijačima omoguće da se „upoznaju“ sa najvećim letnjim pojačanjem.