Lalatović otkrio ko će da zameni Milinković-Savića

Fudbal 14. jun 201719:51 > 19:53
Podeli:
Izvor: fss.rs

Selektor mlade reprezentacije Srbije u fudbalu Nenad Lalatović otkrio je kako napreduju pripreme za Evropsko prvenstvo, koje uskoro počinje u Poljskoj.

„Jako sam zadovoljan sa onime što smo do sada uradili, a posebno me raduju dobra atmosfera i raspoloženje među igračima. U Beogradu smo radili više na fizičkoj pripremi, ovde uglavnom na taktičkim stvarima i uveren sam da ćemo spremno dočekati premijerni meč sa Portugalom“, rekao je Lalatović.

Mnogi smatraju da je izostanak Sergeja MIlinković-Savića, kome Lacio nije dozvolio da učestvuje na Evropskom prvenstvu jer se ne održava u FIFA terminu, veliki nedostatak za reprezentaciju Srbije.
Međutim, Lalatović smatra da ima ko da ga adekvatno zameni.

„Radi se o igraču koji je bio važna karika u selekciji koja je bila omladinski prvak Evrope, kasnije i najbolja na svetu u uzrastu do 20 godina. I naravno da će nam nedostajati, ali njegov izostanak smo arhivirali i okrenuli se novim rešenjima. Najbliži da ga zameni je Mijat Gaćinović koji u Ajntrahtu igra na istoj poziciji. U trouglu sa Grujićem i Maksimovićem, pokazalo se na treninzima, odlično funkcioniše. Imamo tu još mogućnosti, ali ne bih govrio više o imenima“.

Prvi rival Orlića biće selekcija Portugalije…

„Radi se o selekciji koja dve godine nije izgubila meč, reprezentaciji koja je superiorno okončala kvalifikacije u svojoj grupi. Mislim da su sedam puta igrali u finalu Prvenstva Evrope za mlade selekcije, da su rekorderi. Veoma su moćna ekipa, ali mi smo Srbija i nikoga se ne plašimo. Ovo je generacija pobednika, generacija koja je pokazala kvalitet na najvećim takmičenjima u mlađim uzrastima i koja ima reputaciju vrednu ogromnog poštovanja. Moja ekipa poštuje sve rivale, ali pre svega veruje u sebe i svoju moć“, rekao je selektor i dodao:

„Mi smo Srbija i uvek idemo na pobedu! Biće tako i protiv Portugala, ali i u svakom drugom meču.Sve poštujemo, ali nama je najvažnije da damo svoj maksimum, jer samo tako možemo da zaslužimo i sreću i dobar rezultat.Momci su prihvatili moje zahteve, obavili smo detaljnu analizu Portugala i uveren sam spremno dočekujemo premijeru. Mislim da ćemo ovde imati i podršku navijača, tako da jedva čekamo 17. jun“.