Nastavak: Siti i Šalke pregovaraju o Nastasiću

Fudbal 05. jan. 201514:47 > 14:49
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Clive Mason

U ponedeljak se nastavljaju pregovori između Šalkea i Mančester sitija, a nakon toga ćemo verovatno saznati da li Matija Nastasić karijeru nastavlja u Bundesligi.

Nastasića nema u sastavu Sitija ove sezone, i razumljivo je što je veoma raspoložen zbog moguće promene sredine. Šalke je spreman da odmah ponudi 8 miliona funti i dovede nastasića na pozajmicu do leta, kada bi imali pravo da otkupe njegov ugovor trajno. Ipak, to ne odgovara Mančesteru zbog finansijskog ferpleja i svesni su da bi nekoga morali da prodaju za oko 13 miliona funti kako bi mogli da kupuju u januaru.

Zbog toga je Pelegrini zainteresovan da Nastasića proda odmah, dok Šalke ne može da priušti sebi odštetu koja bi bila aktivirana u tom slučaju.

Kada se sagleda sve rečeno, Srbin će najverovatnije na pozajmicu do leta, a tada bi i zvanično mogao da postane član Bundesligaša. Uz jedan uslov – Šalke bi morao da mu dozvoli da igra.

Roberto di Mateo, trener Šalkea, potvrdio je u nedelju da je njegov tim zainteresovan da dovede Nastasića u Nemačku:

„Da, želimo ga, ali – nismo jedini. nastasić je interesantan igrač. Veoma je talentovan i uprkos tome što je mlad ima zavidno iskustvo, ali, on je još uvek igrač Mančester sitija.“

Za nastasića je zainteresovan i Milan, ali on ne bi želeo da se vrati u Seriju A.