Karager: Sramota je što Džerard odlazi

Fudbal 03. jan. 201518:41 > 18:43
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Shaun Botterill

Na pomen imena slavnog Liverpula, prva asocijacija je Stiven Džerard.

Od leta više neće postojati ta neraskidiva veza između legendarnog fudbalera i tima sa Enilda. On odlazi u Ameriku dok se svi prisećaju njegove čuvene rečenice:

„Kad budem umirao, nemojte me odvesti u bolnicu, dovedite me na Enfild. Tamo sam rođen, tamo ću i umreti“.

Pristalice Redsa i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom da će srce i duša njihovog kluba otići preko okeana a Džejmi Karager je ljut. Bivši fudbaler Liverpula ne može da oprosti Džonu Henriju i Tomu Verneru činjenicu da su dozvolili da Džerard napusti klub pre kraja karijere.

„Klub jednostavno ne sme da dopusti da Džerard ode sa Enfilda, ali to se upravo događa. Igrač njegovog kalibra, koji je živa legenda kluba, mora osetiti da je poželjan i još potreban klubu. Čini se da čelnici Liverpula to jednostavno ne razumeju. Ili se samo prave da ne razumeju“

Karager je u svojoj kolumni za Dejli mejl istakao da čelnici nisu uradili ono što bi svaki čovek koji ceni Liverpul uradio: staviti pred Džerarda papir i tražili od njega da sam napiše novi ugovor, jer je toliko zadužio klub.

Džerard je i pored svega ostao dosledan sebi i učinio ono što je obećao-da nikada neće igrati za nijedan drugi klub sa Ostrva. Sada prelazi u MLS ligi i nastavlja stopama brojnim legendarnih igrača koji su isto učinili.

Žal ostaje kako za njim tako i za peharom koji nikada nije osvojio sa svojim voljenim klubom. Ali čini se da fanove Redsa najviše boli to što su ga čelnici kluba uopšte i pustili da ode.