Đurovski: "Mental kouč" pred Mladost

Fudbal 12. maj 201713:57 > 14:00
Izvor: FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Boško Đurovski kaže da je utakmica protiv Mladosti za njegov tim važna iz nekoliko razloga i da igrači moraju da na izazove odgovore na profesionalan način.

„Sutrašnja utakmica nam je mnogo važna iz više razloga. Donosi nam tri boda, ali može da nam donese i samopouzdanje, stabilnost, a i ostavlja nas u borbi za orvo mesto na kraju prvenstva. Mi kao klub i ja kao trener činimo sve napore da bismi mentalno vratili ekipu. Doveli smo danas i „mental kouča“ koji im je održao predavanje“, rekao je Đurovski na konferenciji za medije pred meč protiv Mladosti.

Crvena zvezda je u prošlom kolu doživela poraz od Voždovca i tako Partizanu „prepustila“ prvo mesto na tabeli.

„Atmosfera se popravila na treninzima, ali je situacija napeta, zategnuta. Igrači su svesni šta su napravili, ali došlo je vreme da se pokaže pravo lice. ne treba zaboraviti da su godinu i nešto dana bili prvi na tabeli“, kaže Đurovski koji je naveo da u ekipi ima mnogo stranaca i da je zbog toga bitno da se radi na mentalnoj pripremi kako bi igrači „shvatili kako treba da se ponaša igrač Crvene zvezde“.

„Igramo protiv ekipe koja je obezbedila plej of u dobroj konkurenciji i to je rezultat za poštovanje. Ekipa je predvođena iskusnim strategom koji dobro poznaje srpski fudbal. Moramo da izvučemo pouku iz utakmice sa Čukaričkim. Važno je da ne primimo gol koji bi dodatno poremetio situaciju u našoj ekipi“, poručio je Đurovski.

Uprava Crvene zvezde optužila je ovih dana Partizan za nameštanje mečeva, najavio je Zvezdan Terzić da se razmišlja o tužni protiv Fudbalskog saveza Srbije. Partizan je oštro reagovao na optužbe, ali Marko Nikolić je odbio da na konferenciji za medije pred meč sa Voždovcem govori na tu temu. Ni Đurovski nije želeo da priča o tome.

„Pola ekipe čine stranci tako da verujem da na njih to ne utiče. Ja kao trener neću da se vraćam na te razmirice između uprava. Moje je da radim na terenu, da poštujem protivnika i da činim sve kako bih podigao ekipu. Mislim da igrače to toliko ne zanima. Bar bih voleo da je tako“, kaže Đurovski.

Meč Crvena zvezda – Mladost igra se na stadionu Rajko Mitić u subotu sa početkom u 19 časova.