Rodžers: Stiven je više od legende

Fudbal 02. jan. 201511:16 > 11:18
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Alex Livesey

Trener Liverpula, Brendan Rodžers, oglasio si nakon obaveštenja da Stiven Džerard napušta Redse na kraju sezone i istakao da je teško naći prave reči kojim bi opisao takvog fudbalera.

Džerard napušta klub u kojem je od svoje devete godine i bez sumnje će njegovim odlaskom sa Ostrva nastupiti kraj jedne ere:

„Ovo je era u kojoj se reč legenda preterano koristi, ali u Stivenovom slučaju, mislim da taj epitet ne može da opiše veličinu kakav je on. Nemoguće je naći prave reči koje bi opisale Stivena i njegov značaj za Liverpul. Zauvek ću mu biti zahvalan za podršku koju mi je pružio kada sam preuzeo mesto menadžera. Došao je da me vidi i obećao da će biti 100 odsto uz mene i da će uraditi sve što je u njegovoj moći kada smo pokušavali da nađemo nove ideje i uspostavimo novi način rada. Nije samo ispunio sve što je rekao, već je i sve prevazišao. Kao vođa i kao čovek, ne može da se poredi ni sa kim sam u karijeri sarađivao.”

Za kraj, Rodžers je dodao da je u pojedinim trenutcima Džerard nosio klub na svojuim plećima i da bez lažne skromnosti možemo uvrstiti ovog fudbalera u jedne od najboljih poslednjih deceniju i više.

Više o Džerardovom odlasku možete pročitati OVDE.