Lazović: Možemo svi biti kapiteni ali jedan je lider ekipe

Fudbal 02. jan. 201510:53 > 10:55
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Kada fudbalera Partizana, Danka Lazovića, “podsetite” da oko ruke nosi kapitensku traku, on će samo odmahnuti glavom i podsetiti vas da je lider ekipe Saša Ilić.

“Proći će mnogo godina, ali teško da će se ponoviti neko nalik Iliću. Harizma, ljubav i odnos prema Partizanu su primer kako svaki igrač koji dođe u klub treba da se ponaša. Takav je bio Saša i kada je imao 18 i sada sa 36 godina, zato će ostati veliki i klub mora da mu uzvrati. Mene igrači osećaju kao lidera zbog karaktera i mnogi su verovatno milion puta pomislili da bi im život bio lakši da me nema. Takav sam – perfekcionista, za šta god da se uhvatim. Čak i kada idem „glavom u zid”, guram napred. I sve to radim da bismo u maju podigli pehar –istakao je Lazović u razgovoru sa novinarima “Sporta” .

Fudbaler je takođe objasnio zašto je u jednom trenutku odlučio da ne preuzima ulogu kapitena dok se stanje ne popravi.

“Ta fama oko kapitena je beznačajna u klubu u kojem je Saša Ilić. Možemo svi da nosimo traku, ali se zna kome pripada. Klub je minulih meseci bio u lošoj situaciji, bili smo, hteli ili ne, robovi toga, ali smo zadržali “svlačionicu” i izborili se sa nedećama. Mogu sada da pričaju da nismo dostojno reprezentovali fudbal u Evropi, no, svako ko je realan i jasno sagleda činjenice, reći će da je i plasman u grupe uspeh. Sada smo uzeli bod, dogodine ćemo pet, za dve možda prođemo grupu”, zaključio je napadač crno-belih.