Henderson: Rodžers je odličan trener

Fudbal 31. dec. 201417:23 > 17:25
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Clive Brunskill

Džordan Henderson, igrač Liverpula, kaže da je Brendan Rodžers jedan od najboljih trenera u svetu fudbala.

Zamenik Stivena Džerarda kaže da je njegov „šef“ pravi čovek za trenera na Enfildu i da je siguran da će uspeti da „našpanuje“ Redse da sezonu završe među četiri najbolja u Premijer ligi.

„Rodžers je sjajan od momenta kada je došao u klub. Veoma naporno radi svakoga dana na terenu i van trene akako bi nam pomogao da budemo bolji iz meača u meč. Sada je na nama igračima da njegove taktičke ideje sprovedemo u delo, kao što smo to uspeli da uradimo protiv Svonsija“, rekao je Henderson.

Izvor : Getty images by Michael Steele

„Svima nama je teško. Od pobeda svakog vikenda, došli smo u sitaciju da ne pobeđujemo tako često. Menadžer nije taj u kome treba tražiti problem. Na igračima je da se pokažu na terenu.“

„Ako nastavimo da igramo kao što smo igrali protiv Svonsija, ući ćemo u dobar ritam, a to će doneti i rezultate.“

„Rodžers radi sa svakim igračem pojedinačno i svima pokušava da pomogne kako bismo postali bolji. Njegov rad se vidi i na utakmicama. Ukoliko ne ide dobro u prvih 10 ili 15 minuta, on nema problem da nešto promeni. Sjajno ume da sagleda situaciju na terenu i ne beži od promena.“

Izvor : Getty images, Stu Forster

„Dokazao je da je odličan taktičar i da je jedan od najboljih trenera i svi u njega imamo poverenja.“

„Imali smo mnogo uspona i padova, ali to je fudbal. Imali smo težak start sezone, ali moramo da nastavimo sa dobrim igrama. Pokazali smo da to možemo“, zaključio je Henderson.