Matić: Maštao sam da igram za Zvezdu!

Fudbal 31. dec. 201409:37 > 09:42
Podeli:
Izvor: Shaun Botterill/Getty Images Sport

Godina iz snova je iza Nemanje Matića. Srpski reprezentativac je u januaru iz Benfike stigao u London i drugi put u karijeri obukao dres Čelsija.

Od tada je nezamenljiv u postavi Žozea Murinja i gotovo da nema nagrade koju nije dobio. U skoro svim izborima na kraju godine ime Nemanje Matića je u idealnoj postavi.

Ipak, naš as verovatno nikada neće ispuniti jednu dečačku želju…

„Oduvek sam maštao da igram za prvi tim Crvene zvezde, ali to se nije ostvarilo. Generalno, ne razmišljam o tome šta bi bilo da sam donosio neke druge odluke, jer sam prezadovoljan kako teče moja karijera. Stigao sam do velikog kluba kakav je Čelsi, igram za reprezentaciju Srbije. To me ispunjava, srećan sam i zadovoljan“, rekao je Matić u intervjuu „Večernjim Novostima„.

U Srbiji nisu prepoznali njegov talenat. Mnogi bi rekli – na sreću…

„Kao klinac sam proveo četiri godine u Crvenoj zvezdi i jednu u Partizanu, međutim, ne znam iz kojih razloga, tamo niko nije obratio posebnu pažnju na mene. Nisu ni bitna imena tih trenera, jednostavno, kompletno stanje u tim omladinskim školama je bilo nekako čudno. Ne znam da li se u međuvremenu nešto popravilo. Tada je bilo još dečaka, podjednako talentovanih kao ja, ali su se negde izgubili.

Nemanja živi u Londonu, član je velikog kluba, popularan je… Ima sve. Ali srce vuče ka zavičaju.

„Najlepše mi je u mom selu Vrelu, gde su mi familija, prijatelji, komšije iz detinjstva… Tu su i tereni na kojima sam počeo da šutiram loptu. Tamo sam odmalena sanjao da osvajam pehare i budem veliki igrač“, istakao je skromni div Nemanja Matić.