Izložba povodom 100 godina FK Vojvodina

Fudbal 30. dec. 201420:50 > 20:50
Podeli:
Izvor: www.fkvojvodina.rs

Izložba povodom 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Vojvodina otvorena je večeras u Spensovoj Galeriji "Velja Macut".

Otvaranju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i veliki broj nekadašnjih igrača Vojvodine, navijača, bivših i sadašnjih članova uprave kluba i prestavnici drugih sportskih klubova iz Novog Sada.
Gradobnačelnik Vučević rekao je novinarima da je otvaranje izložbe jedan od lepših događaja u 2014. godini i jedan od najlepših načina da se završi ova kalendarska godina.
„Zahvalan sam rukovodstvu FK Vojvodina koje me je pozvalo da prisustvujem otvaranju izložbe koja na najbolji način prikazuje svu veličinu najstarijeg fudbalskog kluba u Srbiji“, rekao je Vučević dodajući da mu je žao što veliki jubilej FK Vojvodina – 100 godina postojanja nije, kako je kazao, spektakularnije i pompeznije obeležen jer je „pun vek postojanja zaista jubilej vredan svakog poštovanja“.
Vučević je istakao da ga raduje da posle burnog perioda FK Vojvodina ulazi u period stabilizacije, što bi, po njemu, moglo doprineti i vraćanju publike na stadion „Karađorđe“ i podizanju nivoa takmičarskih rezultata.
Izložbu je otvorio direktor Arhiva Grada Novog Sada Petar Đurđev koji je kazao da izložba, koju su zajednički organizovali FK Vojvodina i Arhiv Grada, predstavlja podsećanje na sve ono što su slavne generacije kluba u 100 godina dugoj istoriji ostvarile.
Na izložbi su, pored fotografija najslavnijih pojedinaca iz istorije FK Vojvoda, fotografija šampionskih generacija, fotografija sa najvažnijih utakmica u istoriji kluba, izloženi i brojni pehari osvojeni na raznim takmičenjima i turnirima širom sveta, plakate kojima su najavljivane neke od velikih utakmica, ali i dresovi, kopačke i lopte kojima su igrane neke od utakmica koje zauzimaju posebno mesto u istoriji kluba, kao što su mečevi sa Atletiko Madridom i Seltikom u Kupu šampiona 1966. godine.
Pored otvaranja izložbe večeras je u Spensu održan i tradicionalni prednovogodišnji koktel FK Vojvodina na kojem je predstavljen i pristalicama kluba deljen kalendar za 2015. godinu.