Sportske legende: Oni su nas napustili 2014.

Fudbal 30. dec. 201415:13 > 15:20
Podeli:
Izvor: EPA

Oni su ispisali stranice sportske istorije, ali nažalost više nisu sa nama. Podsećamo se sportskih legendi koje su nas napustile u ovoj godini.

Januar: Portugalac Euzebio, legenda svetskog fudbala, preminuo je u 71. godini. Popularni “Crni Panter” odveo je portugalsku reprezentaciju do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu 1966. godine, a u dresu nacionalnog tima postigao je 41 gol na 64 meča.

Izvor : EPA

Februar: Napustio nas je proslavljeni španski trener Luis Aragones. U svojoj trenerskoj karijeri, koja je trajala 35 godina, vodio je veliki broj klubova, a kruna karijere bila mi je titula na Evropskom prvenstvu 2008 sa reprezentacijom Španije.

Izvor : EPA

April: U martu nas je iznenadila tužna vest o smrti velikog trenera i čoveka, Tita Vilanove. Tito je u 46. godini izgubio bitku sa kancerom. Odveo je Barsu do titule u Primeri 2013. godine. Istog meseca, fudbalski svet ostao je bez velikog trenerskog imena, Vujadina Boškova.

Izvor : EPA

Maj: Trostruki šampon Formule 1, čuveni Australijanac Džek Brabham, preminuo je u 88. godini. Titulu je osvajao 1959, 1960. i 1966.

Izvor : Mark Thompson/Getty Images Sport

Jul: U julu je otišla još jedna fudbalska ikona. Afredo Di Stefano, čovek koji je ispisao istoriju madridskog Reala, preminuo je u 88. godini. Sa Kraljevskim klubom osvojio je čak pet trofeja u Kupu Šampiona.

Izvor : EPA

Septembar: Još jedno veliko fudbalsko ime sa ovih prostora nije više sa nama. Milan Galić, proslavljeni napadač Partizana u jugoslovenske reprezentacije preminuo je u 76. godini.

Novembar: Ilija Pantelić, legendarni golman novosadske Vojvodine, umro je u 72. godini. Baš kao Galić, i Pantelić je bio član jugoslovenske reprezentacije koja je igrala finale Evropskog prvenstva 1968. godine. Istog meseca, preminuo je jedan od najslavnijih hokejaških trenera u istoriji, Viktor Tihonov. Pod njegovim vođstvom, SSSR je osam puta bio svetski šampion i tri puta olimpijski.

Decembar: Iznenada je u 67 godini, preminuo Blagoje Paunović. Proslavio se igrama u Partizanu, čiji dres je nosio deset godina.

Izvor : FK Partizan