Švajnštajgerov "novinar" ponudio izvinjenje posle gafa

Fudbal 31. mar 201710:02 > 10:20
Podeli:
Izvor: Clive Brunskill, Getty Images

Svetska javnost možda nikada ne bi čula za novinara AFP Dereka Henkla, da nije na konferenciji za medije upitao novog člana Čikago Fajera Bastijana Švajnštajgera kakve su šanse njegovog novog tima na Svetskom prvenstvu. Novinar je posle greške ponudio izvinjenje i objašnjenje.

Švajnštajger je prošle nedelje napustio Mančester Junajted i postao deo ekipe koju trenira Veljko Paunović, a već na startu boravka u SAD imao je priliku da se uveri u „američko znanje o sokeru“. Ipak, postoji i druga strana priče, koju sada iznosi Henkl.

On je naišao na burne reakcije na drušvenim mrežama, te je rešio da pojasni stvar, ali i da se izvini.

„Zaista mi je žao ako sam uvredio nekoga. Moje pitanje je ‘promašilo cilj’, ali sam zato naučio mnogo toga o fudbalu. Prvo sam pomislio da moje pitanje nije dobro prevedeno. Potpuno sam smetnuo sa uma, da bi trebalo da naglasim o kom ‘prvenstvu’ se radi“, rekao je Henkl, koji je dodao da je trebalo da misli na šanse Čikaga na Svetskom klupskom prvenstvu, a ne na Svetskom prvenstvu, gde učestvuju reprezentacije. 

„Želeo sam da pitam da li možemo da očekuje velike trofeje od Čikago Fajera, posle velikih uspeha Čikago Kabsa i Blekhoksa. U Čikagu imamo već uspešne timove i želeo sam da znam, da li će dolaskom Bastijana Švajnštajgera nešto tako da ‘pređe’ i na tim Fajera“, istakao je „grešni“ novinar, koji je na društvenim mrežama morao da se izbori sa burnim reakcijama.

„Proteklih 24 časa je bilo veoma burno za mene, zbog svega agresivnog što se pričalo na društvenim mrežama. Kao novinar ste dužni da budete odgovorni i ja sam se oglasio zbog toga. Nisam ni sanjao da može doći do ovoga i ja samo želim da sve bude transparentno. Nadam se da će svi prihvatiti moje izvinjenje“, objasnio je Henkl.