Boaći: Pratim Kangu i čekam loptu

Fudbal 25. feb 201717:01 > 17:05
Podeli:
Izvor: FK Crvena zvezda

Ričmond Boaći nastavio je sa sjajnom golgeterskom formom u dresu Crvene zvezde. Napadač iz Gane postigao je prve golove u Superligi Srbije, dva u pobedi nad Bačkom sa 3:0 u subotu.

„Odmah moram da naglasim da golove posvećujem svojim saigračima. Da nije bilo njih, da nije bilo zajedničkog truda koji smo uložili i u pripremi ove utakmice, ne bi bilo ni ovih golova i mnogo sam im zahvalan“, izjavio je Boaći.

Momak iz Gane je imao još nekoliko šansi da stigne i do het-trik u svom drugom nastupu u Srbiji.

„Imao sam jedan veliki promašaj, ali u fudbalu je najvažnije nastaviti dalje, čak i ako se to dogodi. Nisam odustao, želeo sam da se iskupim i zahvaljujući svojim saigračima, uspeo sam u tome. Napadačima se uvek dogode i promašaji, i najvažnije je ne odustati, ne predati se“, kaže napadač Zvezde.

Boaći je oba pogotka u Bačkoj Palanci postigao nakon proigravanja Gejlora Kange.

„Pratim kako se Kanga kreće i čim pomislim da je u situaciji da asistira, pokušavam da mu se ponudim, tražim loptu i za sada imamo dobru saradnju“, ističe Boaći.

Narednog vikenda Zvezda dočekuje najvećeg rivala Partizan, u 153. „večitom“ derbiju.

„Sledeća utakmica je derbi, ali ova je tek završena. Radićemo naporno tokom naredne nedelje kako bismo se dobro pripremili. Saigrači su mi pričali koliko je ta utakmica važna, ali svaka je važna“, zaključio je Boaći.