Nasri brani Vengera: Krivi su igrači Arsenala

Fudbal 23. feb 201712:04 > 12:14
Podeli:
Izvor: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ofanzivac Sevilje i bivši fudbaler Arsenala Samir Nasri smatra da krivicu za slabe partije "Tobdžija" ne snosi menadžer Arsen Venger, već igrači londonskog kluba.

Arsenal je blizu eliminacije u Ligi šampiona gde je ponižen u prvom meču osmine finala protiv Bajerna (5:1), a ništa bolje ne stoji i u Premijer ligi gde zauzima četvrto mesto sa deset bodova zaostatka za Čelsijem. Kako će Vengerov tim po svemu sudeći ponovo ostati bez najvažnijih trofeja, kritičari vrše pritsak da iskusni Francuz napusti klub. 

Njegov bivši učenik Samir Nasri kaže da, ipak, krivica nije na Vengeru već na igračima Arsenala. 

„Ne možete Vengera kritikovati na taj način, to je nemoguće. Arsenal je bio velik klub, ali on ga je načinio još većim. Mislim da bi ljudi trebalo da budu pošteni prema njemu. Nije njegova greška što Arsenal nema uspeha u ligi. Igrači ne uspevaju da ostvare rezultate“, kaže Nasri, koji je u redovima „Tobdžija“ bio od 2008. do 2011. godine. 

Nasri ističe da Vengeru može da zahvali na mnogo toga u karijeri. 

„Teško mi je da govorim o Vengeru. Mnogo mu dugujem. Doveo me je u Premijer ligu i načinio boljim igračem. Svi koji dođu u Arsenal, kada idu odlaze kao bolji fudbaleri. Zato smatram da on nije kriv“, zaključio je Nasri.