Gigs: Previše je stranih menadžera u Premijer ligi

Fudbal 22. feb 201713:26 > 13:28
Izvor: Ian Walton/Getty Images

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs smatra da je u Premijer ligi previše stranih menadžera, kao i da se domaćim stručnjacima premalo daje šansa.

Gigs je pri kraju karijere bio trener-igrač u Mančester Junajtedu, a zatim je po otkazu menadžeru Dejvidu Mojesu, vodio „Crvene đavole“ na četiri meča. Sjajni Velšanin je zatim bio asistent i Luju van Galu, ali je tu poziciju napustio kada je na mesto menadžera u leto 2016. godine stigao Žoze Murinjo.

„U ovom trenutku mislim da je premalo britanskih stručnjaka u Premijer ligi. Mislim da je važno da Britanci dobiju šansu. Puno je vrhunskih stranih menadžera u PL, ali je takođe dosta britanskih menadžera bez posla“, kaže Gigs.

Od 20 premijerligaških klubova, samo sedam ima britanske menadžere, ali klubove sa prvih sedam mesta na tabeli vode stranci. Na osmom mestu se nalazi WBA, koji trenira Toni Pjulis.

„Slažem se da ima dosta kvalitetnih stranih stručnjaka. Ali mislim da je potreban balans. Britanski menadžeri bi trebalo da dobiju veću šansu za dokazivanje“, kaže Rajan Gigs.