Everton: Zavoleo sam Srbiju, suze same krenule…

Fudbal 19. feb 201720:45 > 20:47
Podeli:
Izvor: FK Partizan

Vezni fudbaler Partizana Everton Luiz želi što pre da zaboravi meč protiv Rada na kojem su ga navijači domaćeg kluba vređali na rasnoj osnovi.

Brazilac je naglasio da je sve vreme bio na meti pristalica „građevinara“, posle meča je i zaplakao, a njegova reakcija bila povod za veliku gužvu na terenu.

„Čitav mesec smo vredno radili samo sa jednom željom, a to je da se što bolje pripremimo za početak sezone, dobijemo svaku utakmicu i borimo se za šampionsku titulu. Sa tim mislima smo i ušli i u ovaj meč koji smo iako nije bio lak na kraju dobili. Ali, zato sve drugo u vezi sa njim želim da zaboravim“, oglasio se Evertona posredstvom kluba iz Humske.

Crno-beli su golom Uroša Đurđevića slavili na premijeri prolećnog dela sezone, ali je meč ostao u senci incidenta.

https://youtube.com/watch?v=nFwcsiDMsPs

Everton je posle meča pritrčao tribini na kojoj su se nalazili navijači Rada i pokazao im srednji prst.

„Moja porodica i ja smo zavoleli Srbiju i vaš narod. Ovde se osećamo kao kod kuće i baš zato nisam mogao da sakrijem suze koje su same nekontrolisano išle jer sam tokom 90 minuta utakmice trpeo rasističke napade, pogrdne nazive sa tribina. Dodatno me je uznemirio i stav protivničkih igrača koji su, umesto sve da smire, podržavali čitavo dešavanje. Našao sam se u grotlu ljudi bez emocija koji su me samo još dodatno napadali umesto da me zaštite. Želim što pre sve da zaboravim, okrenem se svom timu, porodici i onome što najviše volim – fudbalu. I, molim vas, recimo „Ne Rasizmu“, istakao je Everton.

Fudbaleri Partizana su u znak podrške svom saigraču na društvenoj mreži Instagram okačili fotografiju kapitenske trake na kojoj na engleskom jeziku piše „Ne rasizmu“.