Filipović: Marković još nije spreman za važne mečeve

Fudbal 13. feb 201710:31 > 10:33
Izvor: Julian Finney, Getty Images Sport

Jedan od članova stručnog štaba reprezentacije Srbije zadužen za skautiranje Zoran Filipović, gledao je Lazara Markovića na meču između Arsenala i Hala.

Hitronogi krilni napadač Orlova ostavio je izuzetno dobar utisak posle poraza svog Hala na Emirejtsu 2:0, ali Filipović smatra da i dalje nije spreman za najviši nivo takmičenja.

Očigledno je da u ovom trenutku fizički nije u pravoj formi, međutim, ukoliko i ubuduće bude igrao svih 90 minuta, onda će, nadam se, do zvaničnog objavljivanja spiska igrača na koje računamo za meč sa Gruzijom, biti na njemu. Ono što mogu da kažem jeste činjenica da nije još uvek spreman za važne utakmice. Sve ostalo ću preneti selektoru Muslinu – rekao je Filipović u razgovoru za „Politiku“.

Reprezentacija Srbije naredni meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji igra 24. marta u Gruziji, a stručni štab vredno radi na praćenju ostalih kandidata.

Praktično svaki fudbaler je na našem skeneru. Imamo grupu igrača koju pratimo, ali činjenica je da bi uvek selekciju trebalo dopuniti novim snagama. Najvažnije za svakog fudbalera je da igra. Mi smo u ranijem periodu imali opasan problem sa tim. Već sledeće nedelje idem u Tursku gde ću gledati Jagoša Vukovića (Konjaspor), koji se potpuno oporavio posle povrede. Selektor nam je dao zaduženja, moje kolege Đorović i Krstajić takođe u ovom periodu obilaze naše igrače koji igraju u Španiji, Portugaliji, Nemačkoj…