Grant napušta Ganu posle KAN

Fudbal 04. feb 201716:44 > 16:47
Podeli:
Izvor: Clive Brunskill/Getty Images

Izraelski stručnjak Avram Grant napustiće mesto selektora Gane posle subotnjeg meča za treće mesto na Kupu afričkih nacija sa Burkinom Faso.

Grantov dvogodišnji ugovor neće biti obnovljen i već je započeta potraga za njegovim naslednikom, objavio je visoki zvaničnik Fudbalske asocijacije Gane.

Bivši trener Partizana preuzeo je klupu Gane mesec dana pred prethodno izdanje Kupa afričkih nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji, gde je njegova reprezentacija stigla do finala, ali je izgubila od Obale Slonovače posle boljeg izvođenja penala.

Na ovogodišnjem takmičenju, Gana je poražena u finalu od Kameruna u Gabonu rezultatom 2:0. Posle tog poraza, Grant je izbegavao pitanja o svojoj budućnosti, istakavši da nije vreme da se priča o tome.

Gana je, inače, loše započela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, pošto je u prva dva meča osvojila samo jedan bod.

Selekcija Gane je šest puta zaredom stizala do polufinala Kupa afričkih nacija, ali je poslednji put trofej na tom takmičenju osvojila pre 35 godina.