Partizanu ostaju bodovi protiv Napretka

Fudbal 02. dec. 201620:40 > 20:42
Podeli:
Izvor: N1

Direktor Superlige Srbije Vladimir Bulatović registrovao je utakmicu 17. kola između Partizana i Napretka važećim postignutim rezultatom 3:2, pošto je Kruševljanima istekao rok za žalbu povodom lekarskog pregleda 16-godišnjeg Dušana Vlahovića.

Delegat Rade Popović prilikom pregleda knjižica u Novom Sadu utvrdio je da Dušanu Vlahoviću nije upisan i overen lekarski pregled, koji je obavljen još 5. novembra. S obzirom na ovaj propust Popović nije dozvolio pomenutom igraču da se nađe u protokolu i igra utakmicu u Novom Sadu. Ali suština je da je Vlahović imao obavljen lekarski pregled i protiv Napretka, samo je, ponavljam, greška što ljudi iz Partizana nisu to upisali i overili u knjižici. Mi smo imali taj papir o lekarskom pregledu, ovde se radi o klasičnom administrativnom propustu kluba – rekao je Bulatović za „Sportski žurnal“.

Čak i da je bilo nekih neregularnosti, Napretku je istekao rok za žalbu.

Rok za žalbu je bio dva dana. Kako se niko nije žalio, utakmicu sam registrovao postignutim rezultatom (3:2). Sve i da se Napredak žali postoji potvrda o lekarskom pregledu od 5. novembra, u koju smo u Zajednici imali uvid. U ovom slučaju sankcija oduzimanja bodova ne postoji, ali Disciplinska komisija ukoliko utvrdi da ima osnova može da kazni klub ili odgovorno lice novčanom ili vremenskom kaznom za ovaj propust.