Nikolić: Do poslednje kapi života za dres Partizana

Fudbal 29. nov. 201612:52 > 12:53
Podeli:
Izvor: FK Partizan

Derbi meč 18. kola Superlige Srbije odigraće u sredu u Novom Sadu Vojvodina i Partizan, dve ekipe koje pred ovaj susret dele drugo mesto na tabeli sa istim brojem bodova.

Trener Partizana, Marko Nikolić kaže pred ovaj meč da se susret Vojvodine i Partizana može smatrati derbijem iako je još rana faza šampionata.

„Iz psiholoških i nekih drugih razloga nama je važna dobra utakmica Partizana i pobeda. Mi se nalazimo sada u jednoj dosta dobroj i dosta dugoj seriji od 12 pobeda i jedne nerešene utakmice u poslednjih 13 takmičarskih utakmica i pokušaćemo da tu seriju nastavimo i u Novom Sadu. Priča o tome ko je favorit u ovakvim utakmicama apsolutno ne pije vodu, da li je to Vojvodina ili je to Partizan, niti ja to umem da izmerim ni protiv slabijih protivnika nego što to Vojvodina jeste. Vojvodina je pre svega jako kvalitetan tim koji ima jednu zaista zanimljivu grupu igrača. U krajnjem slučaju delimo to drugo mesto na tabeli i Vojvodina je znala da bude jako neprijatna za Partizan u prethodnim godinama, toga se svi sećamo. Sve su to razlozi koji navode na činjenicu da nas očekuje jedna neizvesna utakmica“, reko je Nikolić na konferenciji za medije.

„Ono što je najbitnije i što bi trebala da bude poruka upućena sa ove konferencije pre svega navijačima Partizana i Partizanovoj javnosti, a onda i igračima mada oni to jako dobro znaju, to je da uz sve probleme sa kojima se susrećemo svih ovih meseci, a sada i kadrovske probleme izostankom nekolicine vrlo bitnih igrača za našu igru pred ovu utakmicu, ono što sasvim sigurno neće izostati dokle god bude zadnje kapi života, tako da kažem, u nama energije je borba za dres Partizana i želja da se pobedi u utakmici. I to je poruka koja je najvažnija“, zaključio je trener crno – belih.

Trener Partizana svestan je da je i Vojvodina, kao i svi drugi timovi, motivisana da igra najbolje što može protiv Partizana, što Nikolić smatra normalnim i poželjnim.

„Mnogo je optimizma u njohovim redovima i rekao bih opravdano. Mnogo se priča o tome da Vojvodina možda igra i najlepši fudbal, pa im se možda može i dodeliti uloga blagog favorita, ali već sam rekao koja je najvažnija poruka za ljude koji vole Partizan“, prokomentarisao je šef struke kluba iz Humske 1.