Sivić: Hoćemo gol koji nas vodi u Poljsku

Fudbal 14. nov 201613:00 > 13:02
Podeli:
Izvor: fss.rs

Mladu reprezentaciju Srbije, na putu do plasmana na Evropsko prvenstvo, deli još 90 minuta velike borbe sa Norveškom, ovoga puta u potpuno drugačijem ambijentu, hladnom Dramenu i na veštačkoj travi.


Selektor Tomislav Sivić ističe da je ekipa spremna za još jedan, poslednji korak.

Dobro je što smo tri dana pre meča došli u Dramen, pošto je promena klime evidentna i ogromna, mnogo je hladnije u odnosu na vreme u Beogradu.Osetili smo, takođe, novu podlogu i sve ovo nam pomaže da se aklimatizujemo i dobro spremimo za ono što nas očekuje u drugom meču sa Norveškom“, ističe Tomislav Sivić.

Ekipa je odradila prvi trening na veštačkoj travi, danas će još jednom izaći na teren, ovoga puta na stadionu na kome će da se igra utakmica.

Momci su motivisani, jedva čekaju da počne utakmica.Oseća se tenzija, ulog je veliki i svi igrači rade zaista dobro, svako želi da se nametne. Biće nekih promena u timu a želja svih je da na pravi način završimo kvalifikacije i plasiramo se na Evropsko prvenstvo“.

Srbija ima dva gola prednosti, ali i novih devedeset minuta koji će verovatno da se razliku po svemu u odnosu na beogradski duel.

Biće ovo sasvim drugačiji meč, i oni i mi ćemo nešto da menjamo. Oni se nalaze pod pritiskom, a mi moramo da budemo opet pametni i iskoristimo neke mane koje smo videli u njihovoj selekciji. Želimo ponovo dobar rezultat i gol koji bi nam otvorio vrata evropskog šampionata u Poljskoj.

Selektor ističe da nema tajni kada je tim u pitanju, a ono što je najvažnije jeste da su svi igrači spremni.

Sergej Milinković – Savić je imao manje stomačne probleme, ali biće spreman, uostalom kao i drugi igrači koji su pred prvi meč bili pod upitnikom“.

U Beogradu smo imali odličnu podršku, a postoji najava da ona neće izostati ni u Dramenu.

Imamo neke signale da će biti dosta naših ljudi i to nas naravno raduje, a na nama je da izađemo sa terena sa pozitivnim rezultatom i uspešno okončamo put do Poljske“, zaključio je selektor Orlića Tomislav Sivić.