Vilas-Boaš: Murinjo vas tera da se zaljubite u njega

Fudbal 04. okt 201617:58 > 18:00
Izvor: Jamie McDonald/Getty Images

Portugalski trener Andre Vilas-Boaš rekao je da njegov sunarodnik Žoze Murinjo tera ljude da se zaljube u njega i da je period koji je proveo radeći sa menadžerom Mančester Junajteda najlepši u njegovom životu.

38-godišnji Vilas-Boaš je sa Murinjom radio sedam godina u Portu, Čelsiju i Interu od 2002. do 2009. godine, pre nego što su otišli na različite strane, a mlađi od njih dvojice potom samostalno radio u Portu, Čelsiju, Totenhemu i Zenitu.

Iako ga je Murinjo opisao kao „njegove oči i uši“, bilo je tenzija između njih dvojice, zbog čega je i Vilas-Boaš napustio Inter. Takođe je otkrio da nije razgovarao sa Murinjom već neko vreme.

„Mnogo toga sam naučio od njega, a rad sa njim vas odvodi na neki drugi nivo. Zaljubite se u njega i on postaje vaš idol. Želeo sam da budem kao on, da znam sve što on zna i absorbujem sve informacije koje on daje. Kada više niste u njegovoj milosti, tada se stvari menjaju i shvatate da vas je neko zaslepio. On ima fascinantnu sporobnost da izvlači najbolje iz vas, što ima i dobre i loše posledice po ljude. Posledice po mene su bile takve da sam posle rasprave sa njim započeo svoju trenersku karijeru“, istakao je Vilas-Boaš.