Reprezentativci Srbije: U Moldaviju odlazimo po pobedu

Fudbal 04. okt. 201617:02 > 17:05
Podeli:
Izvor: fss.com

Najbolja reprezentacija Srbije odlazi u sutra u prepodnevnim satima u Moldaviju, na prvo gostovanje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a svi u taboru naše selekcije ističu da je osvajanje tri boda u Kišinjevu imperativ.

“ Ukoliko budemo imali pristup kao u meču sa Republikom Irskom ostvarićemo pobedu, jer smo kvalitetniji. Onda nas očekuje duel protiv Austrije, meč u kome će nam biti potrebna podrška navijača. Cilj nam je da osvojimo šest bodova i verujem da imamo i znanja i moći da to učinimo“, rekao je Andrija Pavlović, koji ne krije da neki put sanja pogođenu prečku u meču sa Ircima.

“ Mnogo bi mi značilo da sam postigao taj gol, ali u fudbalu je tako, nekad te hoće, nekad neće,ali važno je da ostaneš posvećen. Da li očekujem da ću početi meč u Kišinjevu? Ovde sam da se borim za svoje mesto a sigurno da nema veće počasti nego da budeš starter u dresu najbolje reprezentacije.Na meni je da vredno radim, a odluka je naravno samo na selektoru“ ne ostavlja dilemu napadač Kopenhagena.

Jedan od najiskusnijih igrača u reprezentaciji je Antonio Rukavina, igrač koji svojim brzinskim sposobnostima može da napravi mnogo problema svakom rivalu.

“ Najbolje da idemo redom, prvo da razmišljamo samo o Moldaviji.I da ponovimo pristup koji smo imali protiv selekcije Republike Irske.Očekujemo naravno da u Kišinjevo osvojimo prva tri boda u kvalifikacijama, odnosno prvu pobedu, a onda misli usmerimo ka Austriji“, ističe Antonio Rukavina.

Uslovi za igru na stadionu u Kišinjevu neće biti najbolji, ali bez obzira Srbija nema izbora.

„Teren je manjih dimenzija, lošijeg kvaliteta, ali mi znamo šta moramo da učinimo. U prošlosti smo imali mnogo problema sa uslovno rečeno slabijim selekcijama, ali verujem da ćemo sada biti pravi i ostvariti ono što svi od nas očekuju. Mislim da se samo mi pitamo u ovom meči i da sve od nas zavisi“.

Promenom sistema igre, bočni igrači više dolaze do izražaja, a Rukavina ne krije da mu promena formacije odgovara.

„Sistem odgovara nama koji igramo uz liniju, a verujem da ćemo biti još ofanzivniji , jer Srbiji trebaju pobede“, rekao je Antonio Rukavina.

Jagoš Vuković je bio starter protiv Republike Irske i deli mišljenje saigrača da Moldavija mora da se pobedi, a onda uz pomoć publike, napadne Austrija.

“ Dobro radimo, imamo kvalitet i zaista sve zavisi samo od nas“, kaže Jagoš Vuković.