Island: Selektor zubar mečeve sprema u pabu

Fudbal 04. okt. 201615:00 > 15:02
Podeli:
Izvor: Mike Hewitt/Getty Images

Reprezentacija Islanda je oduševila na letos održanom Prvenstvu Evrope u Francuskoj, a po odigranom šampionatu, selektorsku klupu je nasledio Hejmir Halgrimson, po profesiji stomatolog, koji sa navijačima održava prisan odnos.

Islandski stručnjak je uveo tradiciju druženja sa navijačima pred mečeve državnog tima, a tako će biti i ove nedelje.

Halgrimson, koji je ranije bio ko-selektor sa Larsom Lagerbekom, je pred meč kvalifikacija za SP protiv Finske (6. oktobar) aktivirao svoj „zanat“, pa je tako jednom fudbaleru popravio zub, a u četvrtak će biti u lokalnom pabu u društvu navijača Islanda gde će im predstaviti tim i taktiku.

„Ja sam zapravo prilično dobar zubar. Ne primam rezervacije, ali volim da ostanem u formi, barem za nekoliko klijenata ili hitnih slučajeva“, rekao je Halgrimson, nesvojstvena pojava u fudbalskom svetu.

Islanđanin je 2012. godine pred meč sa Farskim Ostrvima pokrenuo akciju druženja sa navijačima, a tada se u lokalnom pabu pojavilo tek desetak ljudi. Sada ih bude preko četiri stotine.

„Imamo jedinstven odnos. I sada kada sam prvi trener tima smatram da bi bilo nepoštovanje kada se ne bih pojavio. Jedino što tražimo od njih je da ne snimaju telefonima, kako ne bi ništa procurelo u novine. Oni zaista to i ne čine“, kazao je Halgrimson.

Island je na PE stigao do četvrtfinala gde je poražen od Francuske, a prethodno je eliminisao Englesku, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja šampionata. U prvom kolu kvalifikacija SP u Rusiji „Ribari“ su igrali nerešeno sa Ukrajinom (1:1), sledeći meč igraju protiv Finske u Rejkjaviku, dok su 9. oktobra domaćini Turskoj.