Venger: Engleska? Može ako odem iz Arsenala

Fudbal 30. sep. 201610:52 > 10:53
Podeli:
Izvor: Paul Gilham/Getty images

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da bi mogao da postane selektor Engleske jednog dana ako napusti Tobdžije, sa kojima mu ugovor ističe na kraju sezone.

Moj prioritet je da radim dobar posao ovde, ovo je oduvek bio moj klub, ali jednog dana, ako budem slobodan, zašto da ne? Međutim, u ovom trenutku sam fokusiran na svoj posao“, rekao je Venger, koji predstojećeg vikenda proslavlja 20 godina otkako je došao na klupu Arsenala, na gostovanju Burnliju u nedelju.

Mesto selektora Engleske ostalo je upražnjeno pre nekoliko dana, kada je Sem Olardajs napustio tu funkciju, pošto je „Dejli Telegraf“ objavio da je umešan u korupcijsku aferu. Olardajs je navodno menadžerima nudio savete kako da zaobiđu pravilo treće strane prilikom transfera igrača i za svoje usluge je dobio 400.000 funti.

Venger je takođe pričao o tome što je toliko dugo na klupi Arsenala i istakao je da mu je čudno što je od svih sadašnjih menadžera najduže na toj funkciji.

„Smatram da je stabilnost veoma važna i vrednosti, ljudi koji poštuju prave vrednosti. Za mene se veliki klub vidi po njegovim vrednostima i indentitetu, a privilegija što ja nosim te vrednosti je neverovatno neobična u modernom fudbalu“, istakao je Venger.

Arsenal gostuje Burnliju u nedelju u 17.30 u okviru sedmog kola Premijer lige, a taj meč ćete moći da gledate u direktnom prenosu na Sport klubu 1.