Telegrafova nova žrtva: Barnsli otpustio Rajta

Fudbal 29. sep. 201617:00 > 17:04
Podeli:
Izvor: Clint Hughes/Getty Images

Dva dana pošto su engleska FA i selektor Sem Alardajs raskinuli saradnju zbog umešanosti fudbalskog stručnjaka u korupcionaški skandal, otkaz je u Barnsliju zbog istog razloga dobio i pomoćni trener Tomi Rajt.

50-godišnji Rajt je bio „žrtva“ britanskog Dejli telegrafa, čiji su se novinari predstavili kao fudbalski agenti iz Azije. On je prihvatio njihovu ponudu od pet hiljada funti, kako bi im omogućio prevazilaženje pravila i zaradu pri transferu igrača.

U članu Čempionšipa su odmah pokrenuli istragu pa je Rajt ekspresno smenjen sa pozicije asistenta menadžeru Polu Hekingbotomu.

„Izvršni direktor Barnslija Linton Braun se sastao sa gospodinom Rajtom, posle čega je odmah raskinuta saradnja. Uzimajući u obzir optužbe Dejli telegrafa po pitanju kršenja pravila transfera igrača propisanih od strane FA, Rajt je otpušten. Klub nije bio uključen u sporna događanja ili je bio obavešten o tome. Nastavićemo sa internom istragom i pomoćićemo regulatornim telima koliko god bude potrebno“, stoji u saopštenju Barnslija.

Osim Alardajsa i Rajta na Telegrafovu „nameštaljku su pali“ još neki fudbalski radnici, pa je tako menadžeru Kvins Park Rendžersa Džimiju Flojdu Haselbanku nuđeno 55.000 funti da postane deo agencije koja se bavi prodajom igrača, dok je vlasnik Lidsa Masimilijano Čelino učestvovao u kršenju pravila pri transferima igrača.