Olardajs više nije selektor Engleske

Fudbal 27. sep. 201620:34 > 21:00
Podeli:
Izvor: Dan Mullan/Getty Images

Sem Olardajs više nije selektor Engleske, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Engleske, objavilo je vladajuće telo engleskog fudbala.

Olardajs se ranije tokom dana našao u središtu korupcijskog skandala, koji je razotkrio „Dejli Telegraf“, a funkciju selektora napušta posle samo 67 dana i jedne zvanične utakmice.

Na narednim mečevima, selekciju Engleske će voditi Garet Sautgejt, dok se ne nađe trajna zamena za Olardajsa.

Prema saznanjima „Telegrafa“, 61-godišnji Olardajs je iskoristio svoju funkciju za pregovore sa menadžerima, koje je savetovao da zaobiđu pravila o vlasništvu treće strane. Iskusni stručnjak je za tu savetodavnu ulogu navodno zaradio 400.000 funti.

U saopštenju Fudbalske asocijacije Engleske navodi se da se Olardajs nedolično poneo, dok se dosadašnji selektor nije oglasio.

Na snimcima, koje „Telegraf“ navodno poseduje, bivši menadžer Boltona, Njukasla i Vest Hema kritikuje i Fudbalsku asocijaciju, svog prethodnika Roja Hodžsona i njegovog nekadašnjeg asistenta Garija Nevila.

Olardajs je na mesto selektora Engleske došao u julu, nasledivši Hodžsona posle razočaravajućeg učešća na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.