Božović: Igre Fibela i Moučea ranije i sada, nebo i zemlja

Fudbal 23. sep 201614:09 > 14:13
Podeli:
Izvor: FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da nijednog fudbalera ne treba prerano otpisivati, ali da čekanje ne može da traje večno.

Ne treba ga otpisivati igrače tako rano, treba malo sačekati. Ne možemo čekati večno, biće momenat kada ćemo morati da odlučimo šta dalje„, rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Novinare je posebno zanimalo trenerovo mišljenje o Tomasu Fibelu i Pablu Moučeu, koji od dolaska nisu beležili dobre partije.

Božović je rekao da su njihove igre u Zvezdi „nebo i zemlja“ u odnosu na to kako su nastupali pre dolaska.

Mouče je veoma aktivan na treningu. Njegove igre ovde i u Argentini, to su ogromne razlike. Moguće da je zbog toga što nije trenirao, već smo samo radili oporavak posle utakmica. Treba sačekati i nikoga ne otpisivati prerano“, rekao je Božović.

Kada je reč o Fibelu, koji je izgubio mesto u startnoj postavi, trener crveno-belih je naveo da se na njega i dalje računa.

Štoperski tandem smo pronašli, ali ne znam odakle vam to da se na Fibela više ne računa. Njegove igre u Rusiji i ovde su nebo i zemlja„, dodao je Božović.

Kada je reč o Ugu Vijeiri, čija se forma drastično razlikuje u odnosu na prošlu sezonu, Božović je rekao da je portugalski napadač dugo bio povređen i da nije trenirao „kako treba“.

Božović je ponovo upitan da komentariše igru Zvezde u porazu od Partizana u prošlonedeljnom „večitom“ derbiju.

Nismo dobro stajali na terenu, Ugo se nije kretao kao što zna. Bili smo statični. Nismo se pridodavali iz drugog plana. Normalno, bilo je mnogo pogrešnih pasova i to je doprinelo porazu. Utakmica je bila vrlo loša. Kad Zvezda igra loše svi je pljuju, a kada drugi igraju loše, pokušava od toga da se napravi da je fenomenalna igra“, rekao je Božović.

Takođe, kazao je da je Gelor Kanga povređen igrao derbi, ali da to nikoga ne treba da zanima.

„Kanga je primio injekciju u članak pre utakmice. On i Vijeira su relativno roviti, ali nije opravdanje za nastup. Kad izađeš, nikoga ne interesuje da li si zdrav ili povređen“, kazao je Božović.

On je rekao da će biti teško da Zvezda igra brže nego inače.

„Teško je ubrzati igru kada protivnički golman izvodi loptu 15 sekundi. U svakoj situaciji se sviraju nebitni faulovi, secka se igra, tereni su loši“, rekao je Božović.