Klop: Liverpul ne mora da bude klub koji prodaje igrače

Fudbal 22. sep 201618:24 > 18:25
Izvor: Richard Heathcote, Getty Images Sport

Već neko vreme pažnju javnosti zaokuplja izveštaj prema kome je Liverpul klub koji je u proteklih šest godina najviše zaradio od prodaje igrača.

Ipak, Jirgen Klop se ne slaže sa konstatacijom da je Liverpul klub koji svoj rad bazira na prodaji igrača.

Liverpul je u prethodnih šest godina zaradio 374 miliona funti na prodaji igrača, ali istini za volju najviše tog novca došlo je od prodaje trojice igrača – Fernanda Toresa, Luisa Suareza i Rahima Sterlinga (159 miliona zajedno). Kompletnom saldu značajno je doprinele i letošnja Klopova „rasprodaja“, ali Nemac smatra da Liverpul nema potrenu da bude klub koji toliko igrača prodaje.

„To pokazuje mnogo. Pokazuje da se radi o klubu u kome su u toku brojne promene, a kada niste potpuno zadovoljni onda su potrebne izmene. Svi u ovom trenutku osećamo pritisak, ali najvažnija stvar je prošlost. U prethodnom prelaznom roku smo mnogo radili,a ja ne bih želeo mnogo takvih prelaznih rokova. Razvoj tima i kluba ne završava se nakon jedne godine. Moraš da imaš više vremena. Uspeh se uvek svodi na to da imaš konstantnost u svemu što radiš“, rekao je Klop.

Alex Livesey/Getty Images Sport

„Uspešni timovi nemaju potrebu da vrše velike promene i mislim da Liverpul ne mora da bude tim koji stalno prodaje igrače. Znate, niko nas ne zove i ne govori nam – prodajte nekoga trebau nam pare. Uvek se radi o tome da pronađete pravi tim.“

Klop je tokom leta mnogo promenio ekipu ali se nada da neće svakog leta morati da proživljava istu avanturu.

„Inače nemam toliko posla tokom prelaznih rokova, ne prodajem po pet ili šest igrača odjednom ali imali smo previše igrača. Doveli smo igrače koje smo želeli i ako sve bude išlo kako treba nećemo morati da dovedemo još šestoricu fudbalera sledeće godine.“

„Imamo mnogo poverenja u ovaj tim. Promene su nekada dobre. Nisu svi bili u potpunosti srećni i zadovoljni prethodnih godina. Nisam ti bitan ja, sada smo svi na istom zadatku – da sve što radimo ima kontinuitet“, zaključio je Klop.