UEFA: Čeferin menja Platinija!

Fudbal 13. sep 201616:56 > 16:58
Podeli:
Izvor: AFP

Pitanje predsednika UEFA je rešeno, tvrde svetski mediji. Platinija će na mestu prvog čoveka Evropske kuće fudbala zameniti advokat iz Slovenije Aleksandar Čeferin.

Pomenuti Čeferin je dobio podršku Jermenije i San Marina, dan nakon što je to uradio i prvak Evrope, Portugalija. Izbori, odnosno Skupština na kojoj će biti izabran novi predsednik je na programu u sredu. Ukoliko Savezi koji su usmeni podržali Čeferina, tokom glasanja, ne promene stav, što nije nemoguće, sve je gotovo. Čeferin menja Platinija!

Slovenac koji do sada ima podršku više od 30 članica UEFA. Da bi bio izabran za predsednika, potrebno je da za njega glasa makar 28 nacionalnih fudbalskih saveza. Španac Anhel Marija Viljar je odustao od trke, a posle velike podrške koju je dobio Čeferin, ne bi bilo iznenađenje da se u posljednji tren povuče i njegov jedini protivkandidat, Holanđanin Mihael van Prag.

Osim Crne Gore, San Marina, Jermenije i Portugalije, podršku 38-godišnjem Slovencu dali su Poljska,Srbija Azerbejdžan, Mađarska, Italija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Makedonija, Norveška, Republika Irska, Rumunija, Rusija, Švedska, Turska, Slovenija, Nemačka,Izrael, Gruzija.

Pre dva dana,Čeferin je najavio da će borba protiv nameštanja utakmica biti jedan od prioriteta ukoliko dobije mandat.

U trci su podsećanja radi bili Dejan Savićević i Davor Šuker, alu su se momci koji su igrali za Jugoslaviju odavno povukli iz borbe.