Najčudnije stvari koje su treneri zabranili igračima

Fudbal 13. sep 201613:45 > 13:54
Podeli:
Izvor: Twitter, The Anfield Sign

Nije retkost da čujemo ili pročitamo da je neki trener kada je preuzeo klub zabranio nešto svojim igračima.

Među poslednjim sličnim pričama je ona da je Pep Gvardiola zabranio igračima Mančester sitija da jedu picu. Svojevremeno je u Barseloni tražio od igrača da voze samo kola koja su dobili od sponzora kluba. Ipak, neke zabrane su malo čudnije od ostalih.

Aleksander Corniger, nekadašnji trener Štutgarta nije dozvoljavao svojim igračima da u javnosti nose slušalice. Nije im branio da slušaju muziku u autobusu, ali po njegovom mišljenju izgledali su smešno sa „slušalicama koje su veličine njihove glave“.

Izvor : Getty Images Sport, Tony Marshall

Paolo di Kanio branio je svojim igračima mnogo toga – nisu smeli da jedu kečap, majonez, da piju Koka Kolu, njie bila dozvoljena nikakva vrsta brze hrane, ali ni pevanje ili tračarenje. On je to doživljavao kao „novi pristup fudbalu i način da sve ostane u granicama profesionalizma“.

Jiregn Klop je po dolasku u Liverpul svojim igračima zabranio da, pri izlasku na teren, dodiruju čuveni znak na kome piše „This is Anfield“. Objašnjenje je, po njemu, jednostavno – imaće pravo na to tek kada osvoje neku titulu i to bi trebalo da ih motiviše da svakodnevno pružaju maksimum na treninzima i mečevima.

Od Fabija Kapela očekivalo se da napravi pravu revoluciju u engleski reprezentativni fudbal. Nije to baš ispalo kako su u Fudbalskom savezu Engleske zamislili, a ostaće upamćeno da igračima nije dozvoljavao da nose japanke, papuče i šorceve u javnost jer je to smatrao neprofesionalnim i smešnim.

Izvor : Getty Images Sport, Jamie McDonald

Nil Lenon je za vreme vođenja Boltona imao veoma stroga pravila za svoje igrače. Uz strogu disciplinu išlo je i jedno, naizgled, neobično pravilo. Igrači na treningu nisu smeli da nose kape. „Ako vam nije dozvoljeno na utakmici zašto bi vam bilo dozvoljeno na treningu“, govorio je Lenon svojim igračima.

Tomas Šaf nije tolerisao tetovaže, a za svoje neobično pravilo imao je veoma jasan razlog. Dok je vodio Verder iz Bremena, Eljero Elia je doživeo sepsu nakon tetoviranja a Šaf je želeo da takve nezgode izbegne u budućnosti.

Đovani Trapatoni nije imao posebne zabrane, ali je bio iznenašen kada je video da njegovi igrači iz reprezentacije Irske jedu pečurke veče pred utakmicu. Trapatoni je smatrao da je to suludo jer „od pečuraka poludiš“. Najnejasnije u svemu je kakve je to pečurke jeo Trapatoni.

Izvor : Reuters

Jedan od najboljih menadžera na svetu, Ser Aleks Ferguson, nije voleo šarene kopačke. Nikada ih nije zabranjivao, ali kako je jednom ispričao Džon Ošea, ako ste se drznuli da nosite kopačke drečavih boja, čekala vas je teška budućnost.

Pravilo koje je za kratko vreme provedeno u Aston Vili imao Remi Garde nije mnikome pomoglo. Garde je zabranio igračima da govore bilo koji jezik sem engleskog kako bi ostvarili bolju komunikaciju. Nije baš išlo, zar ne?