Raul: Jedva čekam Njujork, velika čast i veliki izazov

Fudbal 11. dec 201412:46 > 12:48
Izvor: EPA

Za Njujork često kažu da je centar univerzuma. Kažu da je glavni grad sveta ili grad koji nikada ne spava. Sada je takav grad bogatiji za veliku fudbalsku zvezdu.

Veliko pojačanje stiže na zimu u Njujork Kosmos. Jedna od najvećih legendi Real Madrida, Raul Gonzales Blanko, će od januara 2015. godine nositi dres nekada čuvenog tima za koji su sedamdesetih nastupaliPeleiFranc Bekenbauer.

„Toliko se radujem dolasku u Ameriku. Ovo je sjajan projekat i nema boljeg grada na svetu od Njujorka, to je svima poznato. I još na sve to, igraću u timu čije je boje nekada branio legendarni Pele. Ima li išta lepše. Posao i zadovoljstvo.“

Raul će u Kosmosu dobiti i posao savetnika u klupskoj Akademiji, čime će se najverovatnije baviti i po završetku karijere.

Raul je istaknuti španski reprezentativac sa preko 100 nastupa za nacionalnu selekciju čiji je drugi strelac svih vremena sa postignuta 44 gola. Takođe sa postignutim 71 pogotkom, vodeći je strelac svih vremena Lige šampiona. Legenda je kraljevskog kluba iz Madrida za koji je odigrao 741 zvaničnu utakmicu i postigao je 323 gola a nakon što se nedavno penzionisao nakon avanture u katarskom Al Sadu, imaće zadatak da trese protivničke mreže u dresu kluba čije je boje 70tih godina prošlog veka branio najbolji fudbaler sveta.

„Pre nego što sam doneo odluku imao sam priliku da treniram sa ekipom i više se nisam dvoumio. Veliki broj mladih talenata sam upoznao i toliko se radujem što ću moći da im pomognem da se afirmišu u profesionalce. Jedva čekam da sve krene, ovo je početak novog života.“

Na mlade nade najvažnije sporedne stvari na svetu će sigurno imati veliki uticaj a pored toga, ostaje da vidimo da li će i Kosmos predvoditi na putu slave. Na posletku, u Njujorku je samo nebo granica.