PL: Nova sezona, nova pravila

Fudbal 09. avg 201612:39 > 12:43
Podeli:
Izvor: Premijer liga

U novoj sezoni Premijer lige, koju ćete gledati na Sport Klubu biće nekoliko novih pravila, a evo stvari na koje treba posebno obratiti pažnju

Ponašanje igrača

Sudijama je rečeno da se mnogo manje toleriše “neprimereno” ponašanje igrača. Pogotovo rasprave “lice u lice” sa sudijom biće strogo kažnjavane. Svaki nepotreban razgovor sa sudijom biće sankcionisan žutim kartonom. Crveni karton biće dodeljen fudbalerima koji koriste neprikladan jezik ili nepristojno gestikuliraju ka sudiji. Cilj ovoga je da se spreče rasprave sa sudijama i neprikladno ponašanje fudbalera. Takođe, i svako simuliranje biće strogo kažnjeno.

“Trostruka kazna”

Prethodna pravila, po kojima je svaki start poslednjeg igrača u odbrani sankcionisan crvenim kartonom, suspenzijom, i penalom ukoliko je bio u kaznenom prostoru, sada je ukinuto. Sada je to pravilo promenjeno i ako po proceni sudije, faul nije namerno načinjen, dodeljuje se žuti karton.

Ukazivanje pomoći

Svaki igrač koji ostane povređen na terenu, više ne mora da napusti teren da bi mu se ukazivala pomoć. Ukoliko, po proceni lekarskog tima, problem može brzo da se reši, povređeni igrač ne mora da se iznosi van granica terena. Ovo pravilo je stvaralo problem ponajviše zbog činjenice da je posle ukazivanja pomoći van terena, povređeni igrač morao da čeka signal sudije da se vrati u igru, pa je njegov tim igrao sa igračem manje.

Crveni karton pre početka meča

Sudije će sada imati pravo da kažnjavaju igrače i pre početka meča. Do sada se često dešavalo da se igrači sukobe u tunelu pre izlaska na teren i sada će sudija imati pravo da te sukobe reši kartonima. Takođe, imaće pravo da dodeljuje kartone i po završetku duela.

Sezona počinje u subotu u 13:30 duelom Hala i Lestera. Uživajte!