Klasa 2004. ili klasa 2014: Koji tim Čelsija je bolji?

Fudbal 04. dec. 201415:36 > 15:39
Podeli:
Izvor: Getty Images, Alex Livesey

Ubedljivim trijumfom protiv Totenhema, Čelsi je zadržao šest bodova prednosti na čelu tabele i nastavio impresivnu seriju nepobedivosti

Plavci u dosadašnjih 14 kola nemaju nijedan poraz, uz samo tri remija.

Već sada su krenula poređenja sa čuvenom generacijom iz sezone 2004/2005, koja je na dominantan način osvojila titulu u Premijer Ligi, oborivši brojne rekorde.

List „Daily Mail“ konsultovao je neke od najpoznatijih fudbalskih eksperata, kako bi dobio odgovor na pitanje: Koja od dve pomenute generacije je bolja?

Izvor : Daily Mail

Mišljenja su podeljena, ali su uglavnom na strani Murinjovog tima od pre deset godina.

Kao glavni argumenti spominju se jačina ekipe na gotovo svakom delu terena: Neprelazna odbrana sa Terijem, Kolom, Karvaljom i Fereirom, koja je primila samo 15 golova; neponovljivi Klod Makelele u veznom redu, i legende Lampard i Drogba, koje su tada bile u životnoj formi.

Međutim, ima i onih koji misle da je sadašnja postava još jača. Fabregas i Kosta su dva imena koja su napad Plavaca učinili superiornijim nego ikad. Plus, tu je i Drogba na klupi. Ostatak tima je tehnički veoma potkovan, i kako su neki rekli, kvalitetniji čak i od onog Anćelotijevog iz 2010, koji je osvojio duplu krunu.

Argumenata je puno, a možda će pravo poređenje moći da se uradi tek na kraju sezone, kada budemo znali ko je šampion Engleske.