Blater: UEFA namešta, FIFA ne

Fudbal 14. jun 201617:54 > 17:56
Podeli:
Izvor: Printscreen

Bivši predsednik FIFA koji je suvereno vladao ovom organizacijom od 1998. do 2015. godine, Sep Blater je isključen iz fudbala, zbog finansijskih malverzacija, iako je i pored toga ponovo bio izabran i dobio je još jedan mandate od četiri godine, ali…

Sada je odlučio da otvori dušu. Kontroverzni Švajcarac tvrdi da UEFA nmaešta žreb za takmičenja, za razliku od FIFA gde se to, navodno, nikada nije dešavalo.

„Jedan čovek u Evropi je imao moć da određuje parove grupa tokom žreba. Bio je to predsednik UEFA Artemio Franki. Italijan je to radio i na žrebovima za klupska takmičenja. Ja to nikada nisam radio. Naravno da možete da namestite žreb sa toplim i hladnim kuglicama. Pre žreba stavite neke u frižider i nema šanse da ne osetite na koja je hladna i koja treba da se izvuče. U FIFA se to nije radilo, ali sam znao šta se dešava u UEFA” rekao je Blater a mediji ostali u šoku.

Blater je još jednom ponovio da mu je nameštena afera zbog koje je izbačen iz FIFA i da ništa nije radio što nije u skladu sa zakonima.