Terzić: U Zvezdi plate nisu veće od 20.000 evra mesečno

Fudbal 04. apr 201622:16 > 22:22
Izvor: N1

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je da je rukovodstvo u proteklom periodu mnogo uradilo za stabilizaciju kluba, kao i da su crveno-belima neophodna tri vrhunska pojačanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Terzić je u intervjuu „Večernjim Novostima“ naglasio i da će klub iz Ljutice Bogdana na predsedničkim izborima u Fudbalskom savezu Srbije podržati pravog čoveka.

Prvi put u poslednjih sedam-osam godina, otkako se sprovodi ovaj sistem licenciranja, Crvena zvezda je do 31. marta dostavila kompletnu dokumentaciju. Iščistili smo sve svoje obeveze i na dobrom smo putu da se stabilizujemo finansijski i da više nikad ne dođemo u probleme“, rekao je Terzić.

„Ogroman posao smo uradili, pogotovo od oktobra prošle godine, kada smo bili „četiri metra“ ispod zemlje, kad smo za četiri dana prošli monitoring UEFA. U poslednjih sedam meseci nestvarno mnogo smo uradili na stabilizaciji kluba. Da se ne radujemo pre vremena, očekujemo izveštaj prvostepene Komisije za licenciranje 20. aprila. Ali, prezadovoljni smo urađenim“.

Terzić je aktivan i kada su pojačanja u pitanju.

„Sutra idem na kraći put, pa zatim u nedelju ponovo, kako bih uživo gledao potencijalna pojačanja, ali neću o imenima. Mi smo svesni pozicija koje tražimo, potrebna su nam trojica top igrača da bismo došli na nivo klubova sa kojima ćemo se sudariti„.

On je naglasio da nijedan irgač Crvene zvezde ne zarađuje više od 20.000 evra neto mesečno, a o izborima u FSS kaže da je klub za sada pasivan.

„Nemamo kandidata, ali ćemo ga ili imati ili ćemo podržati nekog. Cilj Zvezde je da za predsednika FSS dođe neko ko želi dobro srpskom fudbalu. Ne treba nam za promil bolji tretman od Partizana i ostalih. Generalno, posle lošeg tretmana u Savezu poslednjih sedam godina, Zvezda mora, kao najveći klub na ovim prostorima, da ima uticaj na rad FSS, na kadrovanje, organe rukovođenja, komisije, selekcije…“, dodao je Terzić i naglasio da će crveno-beli posle prijateljskog duela sa Olimpijakosom 4. maja u Beogradu nedelju dana kasnije najverovatnije gostovati Štutgartu.