Ser Aleks Ferguson: Lester zaslužuje titulu

Fudbal 31. mar 201612:31 > 12:32
Izvor: Getty images, Michael Regan

Prošle sezone Lester je dramatično izbegao ispadanje iz lige, a sada je na pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Totenhem, sedam kola pre kraja

Ser Aleks Ferguson, legendarni trener Mančester Junajteda, ističe da su Lisice zaslužile da se na kraju šampionata nađu na pobedničkom postolju.

– Lester je zagrizao, to je najbolji tim do sada u sezoni. Bez sumnje. Zaslužuju da osvoje titulu. Možda mislite da se računa i njihovo neiskustvo, ali Lester ima neverovatnu energiju i zajedništvo koje nagoveštava da će proći kroz sve ovo -istakao je čuveni Fergi.

On je čak našao sličnost između ovog tima Lisica i generacije koju je on predvodio na klupi Junajteda.

– Na primer, pobedili su nekoliko utakmica sa 1:0. Imao sam sezonu u Junajtedu gde smo osam mečeva slavili tim rezultatom i osvojili ligu. Takve pobede su veoma važne. To mi pokazuje kakav su kolektiv i da neće izgubiti. Ne plaše se situacije u kojoj se nalaze, što je veoma važno.

Ferguson nije propustio da pohvali i kolegu na klupi Lisica, Klaudija Ranijerija.

– Nisam primetio nikakvu nervozu, a to ide na račun trenera koji ih je smirio. Fantastični su, oni dašak svežeg vazduha i sjajni su za igru uopšte. Blizu su finiš linije. Sigurno će ispustiti neki bod. Možda izgubiti meč. Ali i drugi će. Totenhem je najveći takmac, nisam video godinama Sparse da igraju tako dobro, ali mislim da će Lester proći prvi kroz cilj.