Ljajić: Meč protiv Poljske pravi recept

Fudbal 25. mar 201616:21 > 16:22
Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Sport

Srbija je poražena od Poljske u prijateljskoj utakmici minimalnim rezultatom, 1:0, ipak, Adem Ljajić u razgovoru za sajt FSS-a kaže da je taj susret recept kako ekipa treba da igra.

„Mislim da smo bili bolji rival, odigrali smo jednu jako dobru utakmicu, stvorili dosta šansi, nedostajao je samo gol. Oni su pak došli do vođstva iz prvog šuta, bez neke prave šanse. Dominirali smo tokom većeg dela meča, kontrolisali dešavanja na terenu, lopta je dobro cirkulisala, ali, ponavljam, samo je falio gol za potpuni utisak. Ostaje sigurno žal što nismo postigli bolji rezultat, jer, naravno, uvek se gleda samo ishod, ali zadovoljni smo zbog činjenice da smo dobro odigrali, a na kraju će doći i taj gol a sa njim i bolji rezultat. Uveren sam da ukoliko budemo igrali svaku utakmicu kao ovu protiv Poljske, da će doći i golovi i rezultati. Najvažnije je da mi na terenu dobro funkcionišemo, jer tačno znamo šta ko treba da radi, a to može doneti samo napredak na planu rezultata, nadam se već od naredne utakmice“ istakao je fudbaler Intera.

Nemanja Gudelj i Dušan Tadić su rekli da više neće igrati za nacionalni tim sve dok je Radovan Ćurčić selektor.

„Svako ima pravo da kaže šta misli i kako se oseća. Tako da ja ne bi ulazio u detalje, mi dobro radimo, iz utakmice u utakmicu stvari su bolje, atmosfera među nama je odlična. Jeste, desila se ta Češka, ali može da se desi svakome. Ukoliko nastavimo da igramo kao protiv Poljske, mislim da možemo svakoj selekciji da napravimo problem. Sve zavisi samo od nas, treba da se koncentrišemo na našu igru i na terenu budemo kao ovde u Poznanju, a onda sam uveren da neće biti problema kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo“ zaključio je Ljajić.

Fudbaleri Srbije u subotu putuju u Talin, gde će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Estonije.