FK Vojvodina: Vuković nam protivpravno uzeo 750.000 evra

Fudbal 05. mar 201612:00 > 12:02
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Nema mira u Vojvodini. Bivši potpredsednik Novosađana Dragoslav Vuković je pre nekoliko dana putio menicu i sa klupskog računa naplatio 750.000 evra, a ova novčana transakcija i te kako je finansijski uzdrmala "lale".

U Vojvodini smatraju da je reč o protivpravnoj i nezakonitoj zloupotrebi menice i ovim povodom izdali su saopštenje.

– Povodom nedavnog prenosa novčanih sredstava u iznosu od 750.000 evra sa računa FK Vojvodina na račun kompanije „Vuković 1967“ DOO, odnosno njenog vlasnika Dragoslava Vukovića, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da je reč o protivpravnoj i nezakonitoj zloupotrebi menice od strane bivšeg potpredsednika FK Vojvodina Dragoslava Vukovića, kojom je fudbalskom klubu Vojvodina nanet izuzetno težak finansijski udarac.

FK Vojvodina podseća na redosled događaja koji su prethodili ovom nezakonitom delu:

– 28. 4. 2014. godine, tadašnji Upravni odbor FK Vojvodina, na čelu sa predsednikom Milenkom Jokićem i potpredsednikom Dragoslavom Vukovićem, potpisao je ugovor (delovodni broj 129/2014) sa preduzećem „Vuković 1967“ DOO iz Veternika, čiji je vlasnik upravo tadašnji potpredsednik FK Vojvodina Dragoslav Vuković;

– Na osnovu tog ugovora, preduzeće „Vuković 1967“ DOO steklo je 50% ekonomskih prava koja ostvaruje na tadašnjem fudbaleru Vojvodine Sergeju Milinković-Saviću;
– Po tom ugovoru, preduzeće „Vuković 1967“ DOO trebalo je da isplati iznos od 360.000 evra na tekući račun FK Vojvodina, što nikada nije izvršeno u potpunosti;

– 20. 6. 2014. godine, Upravni odbor FK Vojvodina, na čelu sa predsednikom Zoranom Šćepanovićem, realizuje transfer tadašnjeg prvotimca Vojvodine Sergeja Milinković-Savića, koji je prethodno rukovodstvo već bilo prihvatilo, u belgijski FK Genk za iznos od 850.000 evra, pri čemu je preduzeće „Vuković 1967“ DOO steklo pravo na prihod od 425.000 evra, odnosno polovinu obeštećenja koje je pripalo FK Vojvodina.

– Fudbalski klub Vojvodina odlučno demantuje navode Dragoslava Vukovića, koji su se prethodnih dana pojavili u sredstvima javnog informisanja, da FK Vojvodina njegovom preduzeću duguje određeni višemilionski iznos, pri čemu Dragoslav Vuković navodno smatra da mu pripada polovina prihoda od transfera koji je FK Genk ostvario prodajom Sergeja Milinković-Savića u italijanski FK Lacio.

– Fudbalski klub Vojvodina apeluje na sve fudbalske i državne organe da hitno reaguju povodom ovog slučaja i spreče da se slične malverzacije ikada više dogode u bilo kom sportskom klubu u Srbiji. Istovremeno, FK Vojvodina moli svoje poverioce za strpljenje u vezi sa isplatom zaostalih dugovanja dok novac FK Vojvodina ponovo ne bude na njenom računu i raspolaganju“, piše u saopštenju FK Vojvodina.