Klop: Možemo da osvojimo Ligu Evrope

Fudbal 18. feb 201610:18 > 10:19
Podeli:
Izvor: Getty Images SPOrt, Stephen Pond

Trener Liverpula, Jirgen Klop, pred duel njegove ekipe sa Augzburgom u šesnaestini finala Lige Evrope, kaže da Redsi imaju jako malo šanse da sezonu u Premijer ligi završe među prve četiri ekipe, ali da mogu da osvoje drugo po važnosti UEFA takmičenje i tako se plasiraju u Ligu šampiona.

Iako do finla Lige Evrope ima još, potencijalno, osam mečeva, ideja da se kao osvajač ovog takmičenja klub plasira u Ligu šampiona, nešto je o čemu Klop svakako razmišlja.

„Samo nekoliko klubova na svetu mogu da razmišljaju da mogu da osvoje Ligu Evrope a mislim da smo mi jedan od tih klubova“, rekao je Klop po povratku u svoju domovinu pred meč sa Augzburgom.

„Ne treba da mislimo kako nemamo šanse, ali ako zaista pogledate timove koji se takmiče, ovo je kao Liga šampiona. Ponekada možete da gledate na osvajanje kupa kao najkraći put da stignete negde drugo, ali Liga Evrope svakako nija najkraći put do Lige šampiona.. Ovo je duga i teška trka.“

„Prilika da se kao pobednik plasirate u Ligu šampiona svakako stvari čini zabavnijim, pitajte Sevilju. Sada smo među 32 najbolje ekipe u ovom takmičenju. Ovo nam je poslednja prilika da se ove godine plasiramo u Ligu šampiona. Mislim da smo sada na devet poena u ligi od mesta koje vodi u Ligu šampiona, tako da u ovom momentu mislim da je Liga Evrope naša prečica. Svi klubovi imaju krize, ali moramo da rešimo probleme. Imamo najveću moguću motivaciju pred ovaj meč.“